Кандидатът за президент на Демократическата партия на САЩ Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на Демократическата партия на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън нарече Тръмп климатичен пироман

Кандидатът за президент на Демократическата партия на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна през днешния ден президента Доналд Тръмп, че е " климатичен пироман ", тъй като отричал действителността на климатичните промени, частично виновни за пожарите, които опустошават щата Орегон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако дадем на един климатичен пироман още четири години в Белия дом, за какво да се чудим тогава, че Америка е обхваната от още повече пламъци ", съобщи някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати в тирада, която произнесе навън в Уилмингтън в щата Делауеър, в който живее.

Същевременно президентът Тръмп дойде в Калифорния за къса аудиенция, с цел да види персонално какви старания се поставят в битката с огромните горски пожари.

Той ще посети Сакраменто, столицата на Калифорния, където ще бъде осведомен за обстановката на място. После ще взе участие в гала в чест на Националната армия на щата.

Междувременно губернаторът на щата Калифорния Гавин Нюсъм акцентира през днешния ден пред американския президент, че климатичните промени утежняват убийствените пожари в щата, съобщи Франс прес.

Нюсъм беседва с американския президент Доналд Тръмп в Сакраменто, където Тръмп дойде по-рано през днешния ден, с цел да се запознае със обстановката с пожарите в Калифорния.

" Наблюдаваните доказателства приказват сами по себе си: климатичните промени са действителни и утежняват пожарите ", акцентира Нюсъм.

От своя страна Тръмп сподели, че би трябвало да се положат още доста старания във връзка с ръководство на горите.

" Това са едни от най-големите пожари, които сме виждали в миналото и имаме доста да вършим във връзка с ръководство на горите. Очевидно ръководството на горите в Калифорния е доста значимо и това касае в този момент и Вашингтон и Орегон ", съобщи милиардерът.

После той приказва и за изсъхнали дървета, които ставали като кибритени клечки и можели даже да се взривят тук-там, където не минавала повече вода.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР