Кандидатът за президент на Бразилия и бивш държавен глава Лула

...
Кандидатът за президент на Бразилия и бивш държавен глава Лула
Коментари Харесай

Лула да Силва не очаква победа на първи тур в Бразилия

Кандидатът за президент на Бразилия и някогашен държавен глава Лула да Силва не чака да завоюва на първия тур, заяви " Ройтерс ".

" Всеки претендент мисли за победа на първия тур. Никога не съм имал шанс да печеля на първия тур, само че ми харесват два кръга ", сподели той пред кореспонденти в Рио де Жанейро. Лула добави, че харесва балотажите, така като предоставят опция за спор с съперника.

" Ако има втори тур, ние ще спечелим и аз ще продължа да работя до 1 октомври в среднощ, с цел да се опитам да убедя гласоподавателите да гласоподават и да реша този проблем скоро ", сподели той.

Припомняме, че макар че Лула води в множеството изследвания тази година, преднината му намалява през последните няколко месеца. Последното изследване на Genial/Quaest сподели, че преднината му е намаляла до 10 точки от 12 точки в първия кръг.

В началото на септември Лула да Силва прикани и за коренно преразглеждане на политиките на Бразилия спрямо Амазония поради ускоряващото се обезлесяване.

След извършените тази седмица срещи с локални водачи в тропическите гори в Северна Бразилия, Лула сподели, че ще ускори опазването на околната среда, в случай че завоюва изборите идващия месец.

При президента Жаир Болсонару възходящото заличаване на най-голямата тропическа гора в света скапе връзките със съдружниците и комерсиалните сътрудници на Бразилия и провокира рецензии от неправителствени организации и известни персони. Лула, който беше президент от 2003 година до 2010 година, е на път да победи Болсонару на гласуването, демонстрират социологически изследвания.

Лула сподели, че ще назначи специфичен делегат за климата, който да помогне за възстановяване на екологичния имидж на Бразилия в чужбина.

Лула също по този начин даде обещание да сътвори Министерство на локалните нации, което да съставлява локалното население и потомците на африкански плебеи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР