Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов говори днес пред

...
Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов говори днес пред
Коментари Харесай

Манол Иванов: Ако има предложение хората на т.нар. опозиция да излезем с една обединена кандидатура, аз бих седнал на такива разговори

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов приказва през днешния ден пред публицисти, с цел да опише за срещите си с клубове в страната досега, както и дали би бил склонен на взаимна работа с някой от другите кандидати за поста на Борислав Михайлов. Михайлов, който ръководи БФС от 17 години насам, подаде оставка през декември 2023-а година поради произшествия по време и след европейската подготовка с Унгария, извършена на 16-и ноември.

Манол Иванов дефинира себе си, Петьо Костадинов, Димитър Бербатов и Христо Крушарски като претенденти на опозицията, до момента в който счита Георги Иванов-Гонзо и Михаил Касабов за хора на настоящото ръководство на БФС. Иванов, който е наследник на легендата на Левски Александър Манолов, има терзания, че не всички клубове ще вземат участие на идния конгрес от тези, които имат право на глас. Много закъсняват с лъчение на делегатите си, а други пък безусловно са дезинтересирани.

Конгресът е плануван за 15-и март (петък) 2024-а година и би трябвало да се организира в хотел " Маринела " в София.

" Обиколихме много огромна част от страната. Аз по принцип съм оптимист и постоянно във всяко ново начинание влизам с хъс и възторг. Очаквах по места диалозите да продължат по час или час и половина, само че те протекоха по 4-5 часа. Някои даже продължиха в другарски вечери. Ясно е, че хората имат голямо предпочитание за смяна. Но какво ме озадачи най-вече!? Много клубове не знаеха до по кое време е периода за лъчение на делегати, нито пък до по кое време е този за издигане на кандидатури. Например през вчерашния ден ме потърсиха няколко клуба, на които споделих, че през днешния ден в 17:00 часа изтича срокът за поръчка на делегатите. Дали е имало напън? Аз персонално не съм бил очевидец на подобен, само че клубовете по места ми описват: Ами те от БФС като дойдат, стартират да ни изясняват по какъв начин да гласуваме. Много даже мислят и да не идват на Конгреса ", сподели Иванов.

Също по този начин той добави, че за разлика от Димитър Бербатов, който би желал да бъде само президент, няма чак такива упоритости. Иванов би желал да работи за футбола, като е безапелационен, че може да бъде потребен на две или три позиции и медийната гласност не е негова самоцел.

" Ако има предложение ние, които сме по този начин наречената съпротива, да излезем с една обединена кандидатура, аз бих седнал на такива диалози. Защото стратегиите ни на мене, на Христо Крушарски, на Петьо Костадинов, на Димитър Бербатов, съответстват на 60-70 %. Защото съм сигурен, че при кандидатурите на Георги Иванов и на Михаил Касабов ще има ориентиране на гласове от една посока в друга. Да, бих взел участие в единна кандидатура, само че зависи тъкмо коя е. Това обаче би трябвало да стане в оставащите 16-17 дни. Смятам, че с тези хора сме в един тим, гледаме в една посока. Друг е въпросът всеки от тях дали има потенциал да трансформират работата в БФС напълно ", изясни Иванов.

" И до момента в който Димитър Бербатов не се вижда на друга позиция, с изключение на като президент, аз знам по какъв начин мога да бъда от изгода. Смятам, че имам опит и знания, да бъда извънредно потребен на 2-3 позиции. И не диря гласност, а желая да работя за богатството на българския футбол ", сподели още някогашният изпълнителен шеф на Нефтохимик.



Попитан по какъв начин би обрисувал другите претенденти, той не одобри тази на Георги Градев като такава, която би го привлякла към обединяване. Най-вече тъй като съгласно него, Градев започва в борбата за смяна в българския футбол като част от екипа на Димитър Бербатов, работил е там близо година и 8 месеца, след което се е отделил.

" С цялото ми почитание към Георги Градев, той беше в екипа на Димитър Бербатов. Изложи мнение в един миг, че Бербатов не бил отзивчив, не бил отборен състезател, държал се надменно с клубовете по време на срещите. И по-късно, запитан дали ще предложения Бербатов, в случай че завоюва, той споделя: ДА! За мене това е Non Sense ", стимулира се претендентът, повдигнат от Футболна академия Арес (София).

За Петьо Костадинов, който предходната седмица започва акцията си с издигане на кандидатура от Гигант (Съединение), Иванов счита за прекомерно закъсняло решение.

" Уважавам кариерата и достиженията му, за мене кандидатурата му е закъсняла. Не знам за това малко време с кого ще успее да се види. Иначе се срещнах с него на мача ЦСКА 1948 – Славия този уикенд и обменихме мисли “, сподели Иванов.

Той показа, че кариерата на Георги Иванов като футболист е почтена за почитание и че изпитва почит към чисто човешките му качества, само че не го приема за кандидат за поста.

" Мнението на Добруджа, изразено от техния шеф, че Иванов е мъжага и си държи на думата, не е задоволително. Аз също съм мъжага и си държа на думата. С дейности и приказки си вардя реномето, както и това на татко ми. Но като шеф на националните тимове, той трябваше да си подаде оставката, а не да обикаля в качеството си на чиновник на БФС. Също по този начин беше споделил, че ще подаде оставка при напускането на Борислав Михайлов, само че не го направи. А Добруджа, преди да издигат претенденти за президент, да видят, че не са изрядни. Има футболисти, които ги съдят за неполучени суми от сезон 2020/21 ", разяснява Манол Иванов.

" Ако Михаил Касабов е повдигнат от президента на Славия, това значи, че е и на Младен Михалев, защото се приказва по какъв начин двамата са в близки връзки. За тази кандидатура считам, че е малко закъсняла. Това е все едно на 7-и септември да смениш цветовете си в политиката, тъй като знаеш, че ще пристигна 9-и септември. Освен това не одобрявам, че претендентът за президент на БФС провежда самият Конгрес, защото е краткотраен президент ", изясни визията си за кандидатурата на опитния футболен началник Манол Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР