Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че ръководството

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че ръководството
Коментари Харесай

Бербатов: БФС открадна футбола

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов съобщи, че управлението на футболната централа е откраднала футбола от почитателите. Той сподели, че поддържа митингите стига да са мирни.

„ Заради метода на ръководство от страна на БФС, те откраднаха футбола от почитателите. Аз поддържам митингите стига да са мирни “, показа Бербатов в изявление за bTV.

" Държавата не желае да работи с БФС. С БФС няма кой да работи с тях. Това са потвърдени лъжци и измамници. Те няма по какъв начин да работят с страната. Но страната би трябвало да оказва помощ на българския спорт. Без помощта ѝ нещата няма по какъв начин да се случат. Но когато има такова ръководство, доста мъчно ще се случи. "

" Колкото и мъчно да е, би трябвало да се обединим заедно. В момента има един външен зложелател, който се пробва да ви вземе футбола. По кротичък и легален метод, да изкажете вашето мнение. Когато пристигна един подобен зложелател, би трябвало да покажем и да защитим.

Хората, които гледат футбол и се интересуват, имате обществени мрежи, използвайте ги, изкажете мнението си. Футболните общественици - всеки има опция да изкаже своето мнение. Не единствено пред мен, а пред обществото. Виждате в каква обстановка сме, подбудена от знанието и незнанието на настоящето ръководство. Трябва да се резервира човешката страна и да останем хора, да покажем по кротичък метод с митинг, че към този момент е задоволително. “

„ Момчетата от националния тим не са отговорни и би трябвало да си изиграят мача. Но поради управнически решения от страна на БФС стигнахме до този миг. “

„ Не мога да кажа какво е станало в връзката сред УЕФА и БФС, само че мога да предположа какво се е случило. Страхът, който прозира е значим “, добави той.

„ Момчетата не носят виновност. На тях би трябвало да им бъде разрешено да играят футбол. Самото неодобрение, самите митинги са против ръководството на БФС. Сега ще схванат кой им желае оставката. “

„ Футболът не би трябвало да пострада и не би трябвало да се стига до такива крайни неща. “

„ Ние се борим към този момент две години и половина и борбите в съда не престават. Ние демонстрираме на хората по какъв начин могат да бъдат обърнати нещата към този момент две години и половина – с един почтен Конгрес. Самите клубове би трябвало да решат без напън, без да са принуждавани или репресирани, кой е техният заслужен човек. “

„ Бербатов и екипът му от две години и половина протестираме. Ще водим нашия митинг пред всички вас. За това съм толкоз щастлив. Подкрепям митинга в границите на законното му и спокойно осъществяване “, сподели още Димитър Бербатов.

Той атакува министъра на спорта Димитър Илиев и неговия екип.

„ Колкото повече време минава, толкоз повече машинациите ще не престават да порастват и да се случват. Ние ще продължим да се борим с тях. Тези клубове, които бяха изключени от БФС искахме да създадем среща с министъра на спорта. Първоначално министърът се бе съгласил да създадем такава среща и тези клубове да бъдат забелязани и чути. Нищо повече, да си изкажат болката “, показа Бербатов.

„ Впоследствие министърът сподели, че екипът му не е склонен на такова нещо, тъй като ще бъде вмешателство в работата на БФС, което е неуместно. Екипът на министъра не схваща нищо.

Министерството на спорта, което дава лиценз на БФС, те би трябвало да са там, да дадат мнение, да бъдат посредник. Когато се случва проблем, да са там, да чуят двете страни, да се опитат да сближат двете страни. Такава среща не се състоя и клубовете останаха разочаровани, тъй като ние им бяхме дали обещание. Единственото, което желаеха тези клубове е да бъдат чути “, добави той.

„ Министерството на спорта давайки лиценз на БФС непрекъснато би трябвало да комуникира с тях, а не да се крият. “

„ Екипът на министъра на спорта има задни цели “, сподели още Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР