Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че определени

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че определени
Коментари Харесай

Бербатов призова клубовете и медиите да се явят на отменения конгрес на БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов разгласи, че избрани клубове, които го поддържат в борбата му за стола на Борислав Михайлов, желаят да бойкотират шампионата в другите равнища, на които вземат участие. Също по този начин Бербатов прикани всички клубове, които са излъчили делегати за анулирания конгрес, да се явят на 18 март пред зала 3 на НДК, с цел да вземат участие в конгрес.

„ Причината за тази конференция е да ви осведомяваме за кандидатурата ми за президент на БФС и конгреса. Да сте осведомени от нас какво се случва в този миг. Обиколихме тимовете, споделихме концепциите. Видяхме позитивното отношение и позитивизъм. Видяхме желанието им за смяна. Видяхме и разочарованието им от това, че не им се дава смяната по легален и почтен метод. Някои от клубовете приказват да бойкотират шампионатите. Никой не желае такова нещо, само че да ви осведомяваме какво се приказва.

„ Входирахме подписката в съда на 31 януари. Днес е 15 март и съдът към момента не се е произнесъл. По закон би трябвало да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входират в съда и да се реши в къс период. В момента няма решение по тази подписка.”

„ Ситуацията в цялата тази история е такава, че започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията би трябвало да ги вземе под внимание. По закон събрал ли си 1/3 от подписи, би трябвало да се назначи конгрес. Сега се дава опция, под напън, да се съберат задоволителен брой контрадекларации и ще се обезсмисли конгреса.”

„ Отиваме към конгреса, което е най-важната тематика. Смята се, че е отсрочен, само че той не е. Септември имаме покана за избирателен конгрес. През февруари утвърждават правила за конгреса. На 1 март го анулират. Не са в правото си да го анулират. Призовавам всички клубове, които са си пуснали документите в период, да бъдат в петък пред зала 1 на НДК. Аз и моят екип ще бъдем там. Призовавам всички да са пред НДК в петък, 10:30 часа”, приключи Бербатов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР