Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изгледа на живо

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изгледа на живо
Коментари Харесай

Бербатов: Очаквайте през 2023 нещата да си дойдат на мястото, тази година ще има конгрес

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изгледа онлайн дуела сред Черногорец (Ноевци) и Балкан (Банище). Двата отбора играят един против в Лига Перник, която, както самият Бербатов призна, е основана от него и неговият екип. Ето какво показа още някогашният нападател:

“Това е част от същинския футбол, което не се допуска, само че оттова се потегля към огромния футбол. Аматьорският футбол има огромни позитиви. Истинско наслаждение е да дойда, да се фотографирам с хора, да се видя с тях, нещо, което демонстрира, че съм си приключил работата до момента в който съм играл интензивно футбол.

Всички знаете защо се борим аз и екипът ми. Ние бяхме тук и преди, когато започваше самата лига - Лига Перник, Лига Монтана, това са тимове, които бяха незаслужено изключени от БФС и се пробваха да им вземат футбола, само че това не можеш да го вземеш от хората. Те имат предпочитание да играят футбол, потърсиха помощ в наше лице и ние чисто административно като формат, като познания им помогнахме. Така нашият незнаещ и некомпетентен екип управлява и сътвори две лиги.
 Бербатов с прочувствено послание към българските деца Бербатов с прочувствено послание към българските деца
Преди малко споделих, че бяха незаслужено изключени от БФС тези тимове и се стигна до това тези момчета и мъже да играят футбол в най-чистата му форма. Другият развой лишава малко повече време и е малко по-тромав, само че той ще приключи с щастлива развръзка за тези клубове. Те би трябвало да бъдат върнати там, където им е мястото, тъй като на тях мястото им е в българския футбол. Никога не знаеш от кое място може да тръгне някой добър футболист. Тук има несъмнено родители, които идват с децата си да играят, това е чарът, който ние поддържаме.

Ценностите би трябвало да бъдат почтеност. Когато отрицателните неща се изкоренят и се гледа в една обща цел, когато моралният компас е в вярната посока, само че по тази причина би трябвало да имаш верните ръководители, които сега не са такива.

Най-голямо внимание би трябвало да се обърна на детско-юношеския футбол. Оттам потеглят всички към огромния футбол, когато си построиш основата както би трябвало, си опростяваш нещата да се случат както би трябвало ”.

Зависи от младежите, във футбола постоянно е друго. Мач с мач не си наподобява, по този начин и на моменти футболистите, макар че са млади, има човеци, които превъзхождат останалите. На тези младежи даже не би трябвало да им приказваш, те са по-зрели от останалите и знаят какво вършат. Около тях са и други млади, които натрупат опит и по този начин се стига симбиоза сред младите, като има и опитни, става още по-добре. Подмладяването е реалност в националния и е прекрасен факт, само че в това време, когато някой демонстрира качества за положителния футбол, той също заслужава късмет.

Има стройна организация в тези лиги, известно е кой защо дава отговор, никой не се бърка в работата на другите. Всеки като знае своята роля, го прави. Финалният артикул е на терена, където най-важното е хората да се забавляват.

Очаквайте 2023 нещата да си дойдат на мястото и смяната да се случи. И оттова нататък реконструкцията да тръгне.
 Димитър Бербатов: Няма какво да ме спре, чувствам поддръжката на хората Димитър Бербатов: Няма какво да ме спре, чувствам поддръжката на хората
Реконструкцията е дълъг развой. Ще изисква напъните на доста хора и проблемите, на които би трябвало да се обърне внимание, са доста. Детският футбол е приориретен, само че малко по малко ще тръгнат да се оправят нещата. Стратегията би трябвало да е дълготрайна.

С Неманя Видич се чуваме, той също се кандидатира за президент на футбола в Сърбия. Няма да му давам препоръки по малкия екран, само че си приказваме по този въпрос. Разбира се, най значимото е триумф и да продължава. Нашите пътища вървят редом. Братска страна до нас също върви към смяната. Техните избори са март месец, преди нашия и съм му споделил, че сега той води комуната и му пожелах триумфа, с цел да пристигна неговият триумф към нас.

Конгрес постоянно може да се случи, стига управителните органи да се разсънят. Докато не се осъзнаят, има и каузи, които се водят и рано или късно конгресът ще пристигна. Даже не късно, тази година ще пристигна.

Процедурата върви и е на стадий, в който има избрани процедури сред Апелативния съд и Върховен касационен съд, само че в случай че би трябвало да влизам в елементи, най-вероятно няма да мога да го обясня. Този въпрос е към юристите ни. Но там няма отричане, делата вървят. Сигурен съм, че съдиите ще видят правотата в това, което се случва, в случай че не, се получава рисков проблем за всички федерации.

Защо го вършим? Това е идея, това е футбол, това вършим цялостен живот. Оттук сме тръгнали и тук се връщаме. Децата желаят да подражават на избрани хора от нас. И по тази причина аз съм го правил толкоз време и знам по какъв начин футболът може да сплоти един народ и това са полезностите, към които би трябвало да гледаме ”, приключи Бербатов.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР