Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев обяви

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев обяви
Коментари Харесай

Още един кандидат за БФС обяви Изпълкома си, покани Стоичков

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев разгласи своето предложение за Изпълнителен комитет на централата.
Прочетете още
Ето какво написа Георги Захариев:

В последните дни редица от претендентите за президент на БФС излязоха с оферти за Изпълком. Има няколко значими детайла, които необятната футболна общност е добре да разбере. Изпълкомът е на целия български футбол, а не на даден президент или претенденти. Член 39, алинея 2 от Устава на БФС гласи: „ Кандидатите за членове на Изпълком се оферират от новоизбрания президент и от ФК-членове на БФС. “ Ключовата дума тук е „ оферират “. Както спечелилият изборите нов президент, по този начин и всеки клуб, който е член на БФС и гласоподава на конгреса, може да предложи членове на Изпълкома. След това предложенията се подлагат на гласоподаване и събралите най-вече гласове 14 души образуват новия Изпълком, дружно с президента.

Например: Новоизбраният президент предлага своя листа от 14 души. Различни клубове в залата, които не харесват някои или всички от препоръчаните, самодейно издигат още 20. Изготвя се лист с 34 имена, който се раздава на делегатите на тимовете в залата. Те би трябвало да задраскат имената на тези препоръчани претенденти за Изпълком, които НЕ желаят да поддържат. Важно е да се знае, че би трябвало да бъдат оставени най-много 15 имена (новоизбрания президент + 14), тъй като вотът ще бъде недействителен, в случай че има повече. Надявам се, че цялата процедура стана малко по-ясна за всички. А в този момент към Изпълкома, който аз бих желал да видя. Във футбола е безусловно обикновено част от препоръчаните персони да участват в няколко листи. Ако даден клуб хареса някое от лицата тук, дано го предложи на конгреса, без значение кой стане президент на БФС. Ще разделя листата на две половини.

Първата половина е моят Изпълком – хора, с които съм персонално съм приказвал и поканил. Втората половина е по-скоро пожелателна и посредством този пост косвено насочвам покана към тях да бъдат част от бъдещето на българския футбол в един нов Изпълком, без значение кой стане президент. И по този начин, това е описът с хора, които аз считам, че биха били оптимално потребни на българския футбол и заслужават да бъдат в един предстоящ Изпълком:

Ширин Амин  Ширин е необикновен експерт и извънредно готова по тематиката европейско финансиране в спорта. Образование: бакалавър – Спортен мениджмънт (НСА); магистър: Младежки действия и спорт (НСА); докторантура: Спортен мениджмънт (НСА). Ширин е била е основен началник на над 100 плана в областта на младежта и спорта, финансирани по стратегиите Европейската комисия Основател и шеф на организацията „ Фабрика за първенци “ (Champions factory), която е профилирана в това да оказва помощ на спортни клубове, федерации и хора от света на спорта, а и освен, да аплайват за финансиране по европейски планове.

Анелия Джутева  Анелия е юрист, специализиращ в сферите на интернационалното спортно право, отбрана на персоналните данни в спорта, корпоративно и китайско бизнес право. Образование – Магистър „ Право “, СУ „ Св. Климент Охридски “/София, България; Магистър „ Китайско бизнес право „, Университет „ Фудан “/Шанхай, Китай; Магистър „ Международно спортно право “, Университет ISDE/Мадрид, Испания. Анелия е единствената жена от Източна Европа, управлявала отдел по спортно право в китайска адвокатска адвокатска фирма. Връща се в България, с цел да развива спортното право като бранш, както и да оказва помощ на млади спортисти и техните фамилии да направляват комплицираните юридически връзки с сътрудници, клубове и федерации.

Кристиан Добрев  Кристиан е живял и работил по планове, свързани със спорта, в близо 50 страни. Учил е Бизнес администрация и Спортен мениджмънт в Барселона и Калифорния Работил е за най-голямата в света компания за футболни събития и семинари – SoccerEx. Бил е съучастник в консултантските компании Axis 10 Sports Consulting Group и ATEVO Sports Group. През 2017-та година в Швейцария дружно с сътрудници основава Football Business Academy – световен водач в света на футболното обучение.

Александър Захариев  Александър е един от най-подготвените треньори в България на тематика детско-юношески футбол. Преминал е през целия развой по основаването на играчи – от детски градини до Елитна U19 възраст. Един от дребното хора в България, които могат да кажат, че имат опит като методисти. Като част от управителния съвет на „ Сдружение на българските треньори по футбол “, считам, че би могъл да съставлява това съсловие в един предстоящ Изпълком. Бакалавър – треньор по футбол, НСА; магистратура – спорт за високи достижения, НСА Притежател на лиценза на холандската методика Такталайз за България Треньор по футбол и методист с УЕФА „ А “ лиценз

Адриан Ганчев  Адриан започва своята треньорска кариера в Англия, където дълги години работи в школата на Улвърхемптън. Човек с тясна експертиза, който може да бъде извънредно потребен на българския футбол. Има футболен блог. Притежава бакалавърска степен по човешка биология и физиология към университета в Екзитър. Магистърска научна степен на тематика „ Изследване на нови способи за калкулиране на физическото натоварване в подготвителния развой “ към университета в Улвърхемптън. Адриан бе в основата на снимането на документалната поредност на Кампиония по отношение на работата на академията на Уулвърхемптън. Притежава УЕФА „ А “ лиценз.

Хора, които считам, че би трябвало да се включат в един предстоящ Изпълком:

Тенко Николов  Тенко е сериен бизнесмен и вложител. Основател и изпълнителен шеф на една от най-големите хостинг компании в света – „ SiteGround ”, която се прави оценка на няколко милиарда евро. Чрез своята фондация „ За образец “ той има проекти за вложения в спорт, здраве и обучение за над 100 милиона лв.. Човек, който има отношение към спорта и който може да отваря доста порти в България и по света.

Павел Колев  Павел, както и хората, които ще посоча до края на листата, надали имат потребност от детайлно показване. Той е един от най-подготвените мениджъри в българския футбол, експерт потвърдил се през годините с работата си във футболната централа, УЕФА, както и редица клубове.

Петър Ганев  Петър е създател на проучването „ Икономика на футбола в България – Дискусия върху организацията и комерсиалното ръководство на професионалния футбол в България “. Горещо предлагам на всеки, който се интересува от футбол, да прочете този текст. Петър е част от Института за пазарна стопанска система, а в недалечното минало бе в Надзорния съвет на ПФК „ Левски “.

Георги Градев  Георги е един от най-търсените юристи по спортно право в цяла Европа. Познава детайлно структурите и разпоредбите на работа във ФИФА, УЕФА и Спортния трибунал в Лозана. Този човек може да способства извънредно доста с експертизата и контактите си на високо равнище. Задължително би трябвало да бъде част от един предстоящ Изпълком.

Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров  Слагам ги дружно, тъй като те са екип. И тримата наложително би трябвало да бъдат поканени да са част от новия Изпълком, без значение кой стане президент. Хора с морал, визия за бъдещето и контакти – композиция, която може да помогне на родния футбол да се отлепи от дъното.

Христо Стоичков  Суперзвездата на българския футбол. Христо Стоичков наложително би трябвало да бъде поканен да се причисли към новия Изпълком. Дали той ще одобри е негово решение, само че поканата изобщо не трябва даже да се разяснява. Това е човек, който отваря не порти, а портали към други измерения. За край желая още веднъж да прикани всички клубове – в случай че харесате профилът на някои от посочените от мен персони, не се колебайте да ги предложите за гласоподаване на идния конгрес. След избора на нов президент, водещия на конгреса ще попита дали има оферти от страна на клубовете за членове на Изпълкома. Вдигате ръка и оферирате. Бъдете смели, този Изпълком е ваш!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР