Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербетов беше

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербетов беше
Коментари Харесай

Бербатов бе привикан на разпит в полицията

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербетов беше извикан в Главна дирекция Национална полиция през днешния ден. Той дойде дружно с още двама души от екипа си. След като излезе, Бербатов изясни и какво се е случило по време на самия разпит, само че детайлна информация отхвърли да заяви.

" Разговорът мина обикновено, изцяло обикновено. Потвърдихме това, което клубовете са ни споделили. Дадохме нещата, които знаем като информация. И това беше, както е било няколко пъти към този момент. Така че сме привикнали на това нещо, сподели Бербатов, който излезе от Главна дирекция " Национална полиция " в " Младос " 4. Бербатов излезе от постройката на полицията дружно с хората от екипа си Борис Станков и Петър Величков.

" Информацията, която сме дали, е в органите на реда. Само те могат да я кажат, да я изнесат. Предполагам е информация, която не би трябвало да се изнася. Но самият факт, че сме тук и сме говорили, удостоверява това, че това което клубовете са дали на нас като информация, молейки ни за някаква помощ, ние сме длъжни да го създадем и по тази причина сме през днешния ден тук ", съобщи той.

По-рано тази заран Димитър Бербатов повтори тезата си, че единственият излаз от създалата се обстановка към избора за президент на Българския футболен съюз, както и в родния футбол като цяло минава през нов съединителен конгрес.

Той счита, че конгресът на 18 март, на който беше определен за президент на БФС от 76 клуба, е извършен почтено и съгласно законите. Бербатов обаче не скри, че към момента чака решението на съда по импортираната подписка за осъществяване на избирателен конгрес, която екипът му събра.

„ Ситуацията e неуместна, тъжна и разочароваща. Продължаваме да се борим с всички законови ограничения “, съобщи някогашният нападател на Манчестър Юнайтед пред Българска национална телевизия.

„ За мен проблем няма, конгрес се организира. Конгрес не може да бъде анулиран, трябваше да се съблюдава законът, клубовете направиха по този начин, че да го спазим. Бездействието също е съучастничество. Разбира се, че и на мен не ми е прелестно на конгреса на 18 март да дойдат единствено част от клубовете. Едно от първите неща, които би трябвало да направя, когато бъда вписан в Търговския указател, е да направя общ конгрес. Клубовете, които участваха, бяха тези, които съумяха в период да изпратят документите си, а периодите бяха доста дребни. От БФС направиха всичко допустимо да не се случи конгрес. Затова беше такава броя, и аз желая залата да е цялостна “, добави Бербатов.

„ Всеки тим е в правото си да реши какво е положително за него и за българския футбол. Всеки има право на избор. Трябва един съединителен конгрес. Но би трябвало да бъде почтен и транспарантен. Да не се срамят, както беше на предишния “, разяснява още той.

Той и екипът му ще подкрепят клубовете, които бяха глобени от Дисциплинарната комисия към БФС поради присъединяване им в конгреса на 18 март. 104 аматьорски клуба бяха изхвърлени от БФС. Според него клубовете не могат да бъдат осъдени по този Дисциплинарен устав на БФС.

Димитър Бербатов и неговият екип ще поддържат и всички протестни дейности против актуалното управление на централата. Действащ президент на БФС е Борислав Михайлов, определен на конгрес през 2018 година.

„ Хората от БФС би трябвало да знаят, че с тези санкции си мислят, че ще санкционират клубовете, само че те ги сплотяват още повече. Онзи ден научих за митингите и аз ще поддържа такова нещо, тъй като става дума за непозволено наказване на клубове, които са членове на БФС. Ще стачкуват преди или по време на мачовете, има доста клубове, които ще изкажат несъгласието си. Солидарността е най-важното за дребните клубове. Важното е да се покаже поддръжка към по-малките клубове. Разбрахме, че ще се провежда митинг, който ще се състои в София. Аз поддържам, тъй като това е израз на всички клубове, които желаят да трансформират нещо. Да, аз поддържам, само че не ги провеждам “, акцентира голмайсторът на България за всички времена.

От през днешния ден в символ на митинг против БФС стартира палатков лагер пред базата в " Бояна " в София.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР