Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира
Коментари Харесай

Бербатов: Боби Михайлов го е страх, конгрес на БФС ще има

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов разяснява пред медиите днешното решение на Изпълнителния комитет на централата за анулация на конгреса, който трябваше да се организира на 18 март. Според някогашния нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед това е подбудено от боязън. Бербатов прикани спортния министър Радостин Василев да се самосезира и да ревизира като принципал какво се случва в БФС. Той добави, че няма метод да се откаже от борбата и че от Бояна не го познават добре.

" Очаквана позиция на БФС, бяхме го планували. Знаехме, че ще се опитат да се измъкнат под някаква форма. Най-лесното изплъзване от цялата обстановка беше да анулират целия конгрес, направиха го, само че това въобще не ни тормози. Има подписка в съда, решение на съда ще има, сигурен съм, че конгрес тази година ще има, не може да се избяга от него, той би трябвало да е избирателен. В Търговския указател е вписано, че има конгрес на БФС, има си дневен ред, само че най-лесното нещо, което направиха от БФС, беше да махнат целия конгрес.

Това съгласно мен е боязън, тъй като знаят, че ще изгубят. Всичко работи в наша изгода, ние сме отворени, няма какво да крием, публицистите слушат какво приказвам, водим се по устава на БФС и закона, няма от какво да се тормозят. Докато не се организира транспарантен и обективен конгрес по устава, не мога да помисля за отричане. В момента БФС работи против клубовете си, от доста време насам е по този начин. Избра се страхливия път, избраха да не се явяват на конгрес. Ако имаше балотаж на предходния конгрес, както е по правилник, имаше аудиозаписи, клубовете видяха, нямаше да сме тук.

Вината да сме в това състояние и клубовете да ги боли главата, да са комплицирани, е на БФС. Те не съблюдаваха своя правилник. Страх към този момент няма у клубовете, той отстъпи място на куража. Промяната е тук, неизбежно е, това ще се случи, просто сега се отсрочва. И аз се комплицирам, не съм правист, информацията на моменти е доста. Трябва да се организира един явен и прецизен конгрес. Организацията на конгреса е на БФС, не е моя. Не съм доверчив човек, знам, че отново ще има правни хватки. Вместо да приказвам по спортно-техническата част, която ми е мощ, аз съм задължен да изяснявам на клубовете какво би трябвало да създадат към конгреса, тъй като на тях никой не им споделя нищо. Затова приканвам министъра на спорта да се самосезира да влезе в БФС, тъй като министерството на спорта е принципал, с цел да види какво тъкмо се случва там. Как по този начин се анулира този конгрес, без правна причина? Министърът даже може да отнеме лиценза на БФС, сезирали сме и ФИФА по този проблем, чакаме отговор.

Неприятни неща, само че не може да се премълчава. Не могат да ме откажат, с дебелоглав стигнах до най-високото равнище в кариерата ми, с дебелоглав и упоритост. Не ме познават по този метод, само че след това ще схванат. Ще се боря, до момента в който в действителност не се организира явен, транспарантен и легален конгрес. Тогава към този момент няма да мога да кажа нищо. Тук би трябвало и помощта на страната, даже на министъра на вътрешните работи, клубовете се обаждат и ни се оплакват на нас за напън от страна на БФС, регионални, зонални ръководители. Това не е прелестно.

Аз не изгубих, нашият екип не загуби, трябваше да има балотаж, както е по правилник. От боязън обаче нямаше балотаж. На самия конгрес можех да покажа и другото мое лице - ходя на трибуната и започвам да се боря с водещия, да викам, че би трябвало да се съблюдава устава. Не желаех да слизам на това равнище, само че в случай че се наложи, ще го направя. Както спринтирах по стълбите на конгреса да пробутвам хрумвания, отново не е моя работа. Ние спечелихме, усещаме, че е по този начин, поддръжката от клубовете е още по-голяма. БФС по тази причина анулира конгреса, тъй като знаят, че ще изгубят ", съобщи Димитър Бербатов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР