Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще предложи

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще предложи
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски предлага на Радев проектокабинета

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще предложи на президента Румен Радев план за сформиране на държавно управление, който да бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание, написа. 

В 10:30 ч. президентът ще одобри на " Дондуков " 2 претендента за министър-председател на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание, която преди седмица получи и първия мандат. 

По думите на проф. Габровски той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани персонално от самия него.  Очаква се проектокабинетът на ГЕРБ-СДС да бъде гласуван в Народното събрание в сряда или четвъртък. 

При диалозите на проф. Габровски с парламентарните групи предходната седмица стана ясно, че плана му на кабинет сигурно не може да разчита на поддръжката на четири от парламентарно-представените обединения - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Демократична България ". От Движение за права и свободи ще вземат решение по какъв начин да гласоподават според от състава и целите на проектокабинета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР