Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна празна папката

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна празна папката
Коментари Харесай

`Мария Габриел върна празна папка на президента Радев

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна празна досието с първия изследователски мандат за сформиране на кабинет на президента Румен Радев.

Час преди от ГЕРБ-СДС да върнат изпълнен мандат на президента в Народното събрание обаче претендентите за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел и на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Николай Денков дадоха брифинг, на който стана ясно, че първият мандат няма да бъде изпълнен, защото двете политически сили са постигнали съглашение за кабинет.

„ Папката, която през днешния ден връщам, е празна. В нея, от името на ПГ на ГЕРБ, няма да позволи да влязат имена на хора, които не са в резултат на открити, ясни диалози на основата на правила и отговорности, а са резултат на подмолни сделки. Това не бих го позволила “, сподели Габриел пред президента.

„ Виждаме доста мощна поръчка за конституционно болшинство за промени, които ще разрешат в България да има възприятие на правдивост “, добави тя.

„ На този стадий, дружно с акад. Денков, водачите на двете обединения, имаме ясно виждане на това, че вторият мандат би трябвало да бъде народен и да търси поддръжката на това конституционно болшинство. Имаме единодушие за това двете сили да излъчат на ротационен принцип министър-председател и заместител министър-председател “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР