Кандидатът за премиер на ГЕРБ/СДС Мария Габриел проведе втората лидерска

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ/СДС Мария Габриел проведе втората лидерска
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС заговориха за брюкселски кабинет

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ/СДС Мария Габриел организира втората лидерска среща за деня в Народното събрание - този път с парламентарната група на Движение за права и свободи.

По време на срещата от страна на ГЕРБ/СДС участваха водачът на партията Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и депутатите Делян Добрев, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

Двете партии стигнаха до извода, че България закъснява с европейските законопроекти , свързани с Плана за възобновяване, като подчертаха, че на страната и би трябвало и експертно държавно управление, което да схваща Брюксел. Мария Габриел прикани Движение за права и свободи да помислят за експертно държавно управление и съобщи, че описът на ГЕРБ/СДС остава отворен за предстоящ експертен разговор и за уточняване на детайлите по него.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ съобщи, че от групировката имат самочувствието, че имат специалисти във всички сфери на обществено-политическия живот. Ако стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавното управление, ще вземем своето отговорно държание с разсъдък да решаваме и този проблем, сподели той.
 Сблъсъкът Габриел - Нинова по линия Истанбулската спогодба и Украйна
Сблъсъкът Габриел - Нинова по линия Истанбулската спогодба и Украйна

Според Нинова ГЕРБ са сбъркали метода през цялото време

Според Карадайъ другите министри би трябвало да бъдат специалисти в другите сфери . Министрите би трябвало да познават Брюксел добре, а не занапред да се учат на пълномощия, настоя той. Лидерът на Движение за права и свободи изброи и едни от евентуалните цели на едно бъдещо експертно държавно управление: прекъсване на обедняването, потребление на целия европейски финансов запас, поддръжка за уязвимите групи от население, опазване на здравето, качествено обучение, предвидима среда за развиване на бизнеса, стабилно законодателство, правосъдна промяна, която да подсигурява независимостта на правосъдната система, промени в Конституцията, а не промяна на обособени персони за да се овладее правосъдната система, развиване на районите, поддръжка за дребния и междинен бизнес.

По думите му България има потребност от постоянен кабинет . Има потребност от разговор, разсъдък и отговорност и чак тогава да излезем от политическата рецесия. Експертно държавно управление с обрисуван мандат като времеви рамки за оценки на активността на държавно управление - държавното управление от време на време да получава оценките си дали си извършва уговорките и дилемите си, настоя Карадайъ.

Карадайъ поздрави ГЕРБ с кандидатa за министър председател Мария Габриел . За да решаваме проблемите на хората имаме потребност от вложения, само че сега България закъснява с оперативните стратегии, с ПВУ, със стратегическия проект и с проектите за преход. Около 60 милиарда лева заделени в Брюксел за България една стотинка не е отишла по направление, пресметна водачът на Движение за права и свободи.

Той настоя дейно и целеустремено да се употребява европейските запас, очакван за България. " Кабинетът би трябвало да наподобява европейски, брюкселски, тъй като много от хора приказват за евроатлантически ориентировка, а напълно друго е съответен проект като има за реализация, да се подават верните проекти, които да ги извършват ", сподели Карадайъ.
 Денков: Няма да сме заслон в театъра на ГЕРБ
Денков: Няма да сме заслон в театъра на ГЕРБ

Според Денков вървят паралелни диалози

Мария Габриел благодари за разговора от страна на Движение за права и свободи . Тя се съгласи с тезата на Мустафа Карaдайъ, че съставът на държавното управление би трябвало да познава добре европейските механизми. Ако приказваме за една година - това е времевата рамка, която разрешава да бъде дадена оценката на държавното управление, сподели още тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР