Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев се срещна с

...
Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев се срещна с
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват

Кандидатът за ръководител на Българска социалистическа партия Кирил Добрев се срещна с членове на партията в Търговище, Нови Пазар и Омуртаг. В диалозите със социалистите той акцентира, че вътрешният избор би трябвало да е съревнование на хрумвания, а не на личностни нападки, на напън и закани.
" Всички претенденти приказваме за единение в партията, само че не всички го демонстрираме. Единство се реализира посредством разговор, а не като саботираш събирането на Национален съвет или пренебрегването на организации по места, които да изразили друго мнение ", съобщи Добрев. По думите му през последните 30 години в пленума и конгреса постоянно е имало разнообразни отзиви и това е обикновено за една демократична партия, само че в никакъв случай Българска социалистическа партия не е изглеждала толкоз разединена. " В устава ни ясно е записано, че болшинството дефинира позициите ни. Но когато не се събираме, с цел да приемем позиции, всеки си приказва каквото желае и напрежението ескалира ", изясни още претендентът за ръководител.

Добрев показа програмата си, която е в две елементи - вътрешнопартийна и управническа. Той изрази мнение, че би трябвало да се усили процентът финансиране за структурите. " Субсидията ни е задоволително огромна. Не може в 2020 година да имаме клубове без интернет, без съоръжение и без средства за застраховане на партийна активност. През последните четири години средствата бяха увеличени, само че към момента е незадоволително ", уточни Добрев. Относно алтернативата за ръководство, той изясни, че залага на няколко акцента: обучение, стопанска система, обществена политика и правосъдна промяна. " Ако не въведем машинно гласоподаване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4, а с това ще останат същите управления на институции, със същите екипи и същия злепоставен метод на действие ", сподели в умозаключение Кирил Добрев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР