Кандидатът за народен представител от Възраждане Димо Дренчев коментира продължаващите

...
Кандидатът за народен представител от Възраждане Димо Дренчев коментира продължаващите
Коментари Харесай

Димо Дренчев: Остарялата водна мрежа в Перник е основният проблем, буквално пилеем вода

Кандидатът за депутат от „ Възраждане " Димо Дренчев разяснява продължаващите проблеми с водоснабдяването в Перник, който през 2019 година претърпя сериозна водна рецесия. Според Дренчев, въпреки сега дефицитът на вода да не е проблем, остарялата и амортизирана водопроводна мрежа продължава да основава обилни усложнения за жителите на района. Областта е на нежеланото второ място по пилеене на вода в България, като 83% от скъпия запас изтича в земята преди да стигне до чешмите на хората. „ Въпреки че сега няма дефицит на вода в язовир Студена, имаме непрекъснати повреди поради амортизираната водна мрежа, тръбите се цепят при всяка смяна в налягането, помпите постоянно се скапват, " изяснява Дренчев. Според него, доста хора в Радомирско даже считат, че са на воден режим, само че в действителност казусът е в ежедневните повреди.

Дренчев подлага на критика и забавянето и качеството на осъществяването на плана за водния цикъл на Перник. „ Водният цикъл се прави с голямо закъснение и некачествено. Целият град е разкопан, а единствено преди няколко дни мръсна вода от подменящите се тръби замърси река Струма - тя течеше оранжева от ръждата, " показва той. Кандидатът за депутат декларира, че вместо да се харчат големи суми за военна техника като зенитно-ракетни комплекси и военни кораби, тези милиарди биха могли да се вложат в възстановяване на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в цялата страна. „ Това е нещо, което ще се употребява за 50-60 години напред, както ние в този момент използваме инфраструктурата, основана от нашите родители, " разяснява Дренчев.

Според него, проблемите в страната не са нерешими, само че е нужна дълготрайна тактика и вярна устременост на напъните. „ Дори демографската рецесия може да бъде решена в границите на едно потомство, в случай че се работи в вярната посока, " приключва той. С тези думи Димо Дренчев насочва ясна рецензия към актуалното ръководство и приканва за по-отговорно отношение към решаването на жизненоважните проблеми в инфраструктурата на страната, с акцент върху Перник и района.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР