Кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне

...
Кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне
Коментари Харесай

Официално: Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев в 16:00 часа днес

Кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще се срещне с президента Румен Радев в 16:00 часа през днешния ден. Това стана ясно откакто бе обявено, че договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ публично са завършили.

По-рано президентът заяви, че има подготвеност да одобри претендента за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание, според нейната подготвеност да разгласи резултата от договарянията в границите на заложения в Конституцията период от 7 дни. Това стана ясно от съобщение от прессекретариата на президентската институция във връзка журналистически запитвания.

Съгласно Конституцията осъществяването на получения мандат за сформиране на държавно управление е отговорност на претендента за министър-председател, подсетиха от институцията. 

От прессекретариата на президента допълниха, че навреме ще дават информация за включването на събитието по приемане на претендента за министър председател в програмата на президентската институция.

Малко по-късно от пресцентъра на ГЕРБ-СДС излязоха с публично известие:

Преговорите сред ГЕРБ и ПП-ДБ завършиха. Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев през днешния ден, 19.03.2024 година, в 16:00 часа. Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията. Пред президента Габриел ще разгласи резултата от договарянията с ПП-ДБ и решението си за връчения й мандат за сформиране на държавно управление .

Малко след прессъобщението на ГЕРБ-СДС удостоверение за срещата изпратиха и от Президентсвото: 

Кандидатът за министър председател Мария Габриел получи от президента Румен Радев първия изследователски мандат в наличието на премиера в оставка Николай Денков и водачи на ПП-ДБ. Веднага по-късно двете страни – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължиха договарянията в Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР