Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна срещи с

...
Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна срещи с
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски към ДБ: Приоритетните ни точки са повече, отколкото разликите

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски стартира срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание. По време на срещите проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.

В процеса на диалозите Христо Иванов акцентира, че Демократична България  ще бъдат отворена за диалози съпротива, в случай че проф. Габровски успее да сформира държавно управление.

„ Досега смятах, че имаме идентична визия за модернизацията на страната, само че алармирам за няколко неща. Нас ни безпокоят сигнали,че в ГЕРБ има подозрения в нуждата  в България да се вкарват електронни обществени услуги ”, сподели още Христо Иванов.

Според него държавното управление на малцинството е допустима форма, само че тя криела  рискове за подмолен сделки. „ Наясно съм, че този проблем не може да бъде решен от раз, каквито и старания да поставим ”, добави съпредседателят на „ Демократична България ”.

Проф. Габровски бе безапелационен, че няма партийна обязаност, а в процеса на сформиране на правителство  се пробва да подходи като жител.

„ Това, че обстановката не е добра е видно за всички. Надявам се смисъла който стои напред да си коства тези старания. За мен би било елементарно да се фиксират няколко съществени цели, които ще бъдат изведени като общи. България няма потребност от нови избори- първа доказателство по тази причина е Панът за възобновяване и резистентност, тъй като страната ни ще изгуби средства, в случай че влезем в серпантина от избори ”, акцентира Габровски.

Той открои като втори приоритет влизането на България в Шенген, тъй като по думите му това не е концепция, а ценностна принадлежност.

„ Обидно е за мен като жител България да бъде изведена от общото гласоподаване. Всички старания в тази посока не са непотребни ”, сподели още той.

Като трета задача той дефинира влизането на България в Еврозонота.

„ Като  тук още веднъж става въпрос за полезности. Опасявам се че някои гласове заливат обществото и го подвеждат. В последна сметка ние ще живеем по-добре в случай че сме в тази зона на доверие ”, безапелационен бе Габровски.

В отговор на въпрос дали поддържа правосъдната промяна, която е значима точка в програмата на  „ Демократична България ”, той съобщи:  

„ Аз персонално ще поема уговорката да се търси това болшинство за надзор на активността на основния прокурор. В мое лице ще намерите тази поддръжка ”.

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ посочи като друга значима тематика и енергийната самостоятелност на България.  „ Обществото ни е обезпокоено от повишението на цените и инфлацията, а едни нови избори със сигурност  няма да оказват помощ ”.

Проф. Габровски бе безапелационен, че препоръчаният от него кабинет ще се състои от хора с положително име. „ Това е по което работя. Някои от хората, които са приобщени са с безупречна известност ” съобщи той.

Христо Иванов благодари за срещата и акцентира, че Демократична България ще се отсреща за работа по съответни тематики.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР