Кандидатът за министър на енергетиката от кабинета Габровски“ Николай Павлов

...
Кандидатът за министър на енергетиката от кабинета Габровски“ Николай Павлов
Коментари Харесай

Николай Павлов: Кирил Петков пусна посредниците в „Булгаргаз“, ограбиха милиони

Кандидатът за министър на енергетиката от кабинета „ Габровски “ Николай Павлов унищожи Кирил Петков от трибуната на Народното събрание. Той взе думата след следващите неистини на някогашния министър председател.

„ Преди година, едни хора сътвориха една огромна неистина по какъв начин аз съм ограничил азерския газ. Това бе тиражирано в обществото, с цел да мога да бъда отхвърлен от длъжността, която заемах и да могат да влязат медиаторите. Не беше задоволително единствено аз да бъда освободен. Освободен бе и Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на медиаторите беше невероятно без да се в профил управлението на Булгаргаз и КЕВР. За няколко месеца медиаторите заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския консуматор “, поде той.

„ Сега те и политическите им настойници треперят, тъй като ще бъдат разобличени и ще им бъде потърсена сметка. Страх ги е. Те би трябвало да знаят обаче, че истината постоянно става ясно. Само за месеци, откакто ни отстраниха. Булгаргаз натрупа големи загуби. Към момента са милиард и 200. Пазарът беше разрушен. Това подрони престижа на българската страна пред съдружниците ни “, сподели той.

По думите му никой не желае слаб и беззащитен съдружник. „ „ Булгаргаз “ беше гръбнакът на българската стопанска система, той осигуряваше най-малко 1 милиарда който влизаше в стопанската система на страната “, сподели той.

„ Като става въпрос за азерския газ, господин Петков, ще ви кажа нещо. Истината за него е следната – ние предотвратихме заплащането на неустойки и спасихме контракта – ние от управлението на БЕХ и Булгаргаз, благодарение на британските юристи и кралския юрист на Англия, тъй като газовата връзка беше още непостроена. Г-н Петков вие от тази естрада от това място на 4 май дадохте дума, че газопропводът ще бъде издигнат и България ще получава газа в цялостни количества на контрактувана цена. Какво се случи? Нито газопровода бе издигнат на първи юли, нито получаваше на договорната цена. С този анекс вие не договорихте нито един киловат час на това, което ние към този момент бяхме договорили евтино “, съобщи Павлов.

„ Двете трети, които ги получиха от азерите ги получиха на 4 пъти по-висока цена. Надплатени бяха 178 млн. $ на дневна база. Това се назовава надплащане и освен това. Освен това, както знаете договорът е обвързван и  с банкова гаранция. Така вие покачихте и нея, което значи нови 100 млн. $. Ние спасихме контракта, само че господин Петков, в този момент ще му напомня на 18 декември 2021 година в неговия кабинет какво говореше – вие от Булгаргаз би трябвало да заведете правосъден иск против азербайджанската компания, в случай че не ви дадат газа в Гърция и против IGB правосъден иск. Това значеше завършек на диверсификацията и завършек на контракта. Моята визитка се вижда на страницата на Булгаргаз – за 7 год. 230 млн. извоювани за страната и спокоен пазар “, сподели той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР