Кандидатът за кмет разговаря с инициативни комитети срещу презастрояването в

...
Кандидатът за кмет разговаря с инициативни комитети срещу презастрояването в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Над 30 години интересът на големите пари изяжда пространството за живот на хората. Стига толкова!

Кандидатът за кмет беседва с инициативни комитети против презастрояването в “Овча купел ”

Кандидатът за кмет Ваня Григорова, издигната от МК „ Българска социалистическа партия за България “, беше поканена на среща-разговор от цивилен инициативни комитети против презастрояването, транспортни и инфраструктурни проблеми в ж. к. „ Овча купел “. В диалозите взеха присъединяване претендентът за областен кмет на обединението Христо Колев, претендентите за общински съветници Станислав Младенов, Войслав Тодоров, Иван Кирилов и ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков, който също е претендент за общински консултант.

Преди това Ваня Григорова посети и терена, очакван за бъдещия парк „ Кукуряк “, където се срещна на място с проектите за зелените площи и беседва с поданици на квартала за проблемите, пред които са изправени от години.

Те показаха отвращение от всеобщото изникване на здания, с което окончателно към този момент е погубен един от „ зелените клинове “, планувани за обезпечаване на естествена вентилация на столицата.

“Овча купел ” бе единственият квартал, който беше изключение в това отношение, само че е на път да се трансформира в един от многото стихийно застроени, пренаселени и със нечист въздух места. Строят се жилищни здания в междублоковите пространства, узаконяват се градежи в нарушаване и с нашите пари се строят пътища до нелегално появили се здания, алармираха локалните поданици.

„ Над 30 години ползата на огромните пари изяжда пространството за живот на хората “, изрази безапелационната си позиция Ваня Григорова.

Същевременно с презастрояването и на този квартал и населяването му от доста млади фамилии, един от острите проблеми е неналичието на социална инфраструктура, културни средища и основното – нуждата от учебно заведение и детски градини.

Гражданите срещнаха Ваня Григорова и претендентите на „ Българска социалистическа партия за България “ със съществуващите проекти за строителство на общо седем детски градини, от които са издигнати едвам две. „ Успяхме с нашите старания да запазим терен за строителството на още три, само че две от тези седем ясли и детски градини са окончателно изгубени, защото на плануваните за строителството им терени изникнаха търговски обекти на известни вериги “, споделиха хората от инициативните комитети.

Те желаеха поддръжка за построяването на парка „ Кукуряк “ и гарантирането на строителството на нови детски градини и учебни заведения.

“Вие сте неофициалните общински съветници и действителният общински съвет в квартала “, с тези думи претендентът за кмет на София Ваня Григорова се обърна към жителите на ж.к. „ Овча купел “. Тя, дружно с останалите претенденти, разиска необятен набор от тематики по време на срещата. Друг въпрос, който бе подложен, беше бюджетирането за регионите. Гражданите желаеха повече средства, надзор и отчетност в работата на районните кметове, успеваемост на инспектората.

„ Ние предлагаме непорочност, сигурност, подредени и осветени вътрешни улици, облагородени зелени пространства “, съобщи в отговор на въпрос претендентът за областен кмет Христо Колев.

„ Трябва да усъвършенстваме маршрутите на градския превоз и да осигурим положително възнаграждение и условия на труд за работещите “, акцентира Ваня Григорова.

Темата „ Топлофикация “ също попадна във фокуса на полемиката. „ Единственият метод за битка с енергийната беднотия е централното отопление “, смята Григорова.

По думите й казусът е, че „ Топлофикация “ не е включена в Плана за възобновяване и резистентност, мрежата е софтуерно остаряла и необновявана с години. „ Изключително значимо е премахването на медиаторите “, акцентира тя.

„ Много е мъчно да върнем доверието на жителите, когато с години е било излъчено “, сподели претендентът на обединената левица.

Ваня Григорова изрази убедеността си, че дружно можем да изградим опция за София.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР