Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната

...
Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, издигнат от местната
Коментари Харесай

Галин Григоров говори за русенската екология и за проблемите на спортната травматология


Кандидатът за кмет на Русе Галин Григоров, повдигнат от локалната коалиция „ ВМРО-Българско национално движение(НФСБ) “ се срещна с жители и бизнесмени, с цел да разиска с тях наболелите в последно време екологични проблеми в Русе. Разговорът беше отдаден и на инспекциите, които Григоров разпореди през септември, в качеството си на регионален шеф, които трябваше да се извършат от ангажираните с мониторинга на въздуха и околната среда локални регулаторни институции, чиито административни ръководства, на равнище министерства, се намират в столицата.
Григоров заяви, че за миналия месец са извършени незабавни съвещания със експерти за действителната опция в шест региона на общинския център Русе да бъдат сложени ново потомство датчици и свръхчувствителни сензори, които могат да регистрират всички параметри на замърсяването на въздуха, а освен равнището на фини прахови частици и концентрацията на изгорелите газове.
„ Новите анализатори са непознати в досегашната българска процедура. Това са неповторими уреди и за Европа, само че към този момент ги има позиционирани по самостоятелни схеми в огромните градове на континента. В условно наречения „ обръч “ от шест станции, които могат да бъдат инсталирани по наша скица в Русе, с директна връзка през интернет, всеки жител ще може да вижда индикаторите на уредите през цялото денонощие. Системата е скъпа, само че когато става дума за здравето на русенци, лимитираният финансов запас и бюджетната рамка не могат да бъдат мотив за по-нататъшно отсрочване. Мисля, че не трябва да бързаме, има процедури, правила и законови правила. И въпреки всичко, екологията е измежду най-важните цели в моята визия за ръководство на Русе през идващия кметски мандат “, показа Григоров.
В комплекс „ Ялта “ се организира среща с лекарския екип, който се грижи за травматологията на спортуващите русенци. Лекарите споделиха свои битови и финансови проблеми, и дадоха съответни оферти по какъв начин в партньорство с общината могат да се трансформират изискванията за по-ефективна грижа, от която всеки ден имат потребност елитните състезатели и всеобщо практикуващите разнообразни спортове в Русе./www.rusemedia.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР