Кандидатът за кмет и водач на листата на МК БСП

...
Кандидатът за кмет и водач на листата на МК БСП
Коментари Харесай

Ваня Григорова: София изгуби 165 млн. лв. европейско финансиране заради неизградената RDF-инсталация за производство на енергия

Кандидатът за кмет и лидер на листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова и председателят на Българска социалистическа партия – София и претендент за общински съветник Иван Таков показаха управническите си цели за София на среща с АИКБ.


София изгуби 165 млн. лева европейско финансиране поради неизградената RDF-инсталация при ръководство на отпадъците, а тази загуба сигурно ще ощети и националния бюджет. Това съобщи претендентът за кмет на София и лидер на листата за общински съветници на МК „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова пред представители на бизнеса.

Ваня Григорова и ръководителят на Българска социалистическа партия – София и претендент за общински консултант Иван Таков се срещнаха и разговаряха с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Те показаха главните си цели, политики и вероятни решения на най-тежките проблеми в столицата, заложени във визията на лявата коалиция за ръководство на София.

„ RDF-инсталацията е един от най-големите и тежки провали на Столична община – това би трябвало да е изрично ясно. Това е доста сериозен неуспех и на партията, издигнала кмета “, акцентира Иван Таков.

Той изясни, че всяка година общината харчи сред 10 и 20 млн. лв., с цел да „ разхожда “ RDF-а из страната и да продължава нелегално да „ уплътнява “ сметищата с него. Част от произведения RDF отпадъците се транспортират на 400-500 км разстояние, с цел да бъдат изгорени, “Този „ туризъм “ с отпадък би трябвало да бъде прекратен ”, съобщи Ваня Григорова. Тя е безапелационна, че трябва да бъде заменена и предвидената локация на тази апаратура.

Григорова уточни като основно използването на същинско разделно сметосъбиране, което ще понижи тежестта върху семействата след неизбежната смяна при преизчислението на такса боклук, произлизаща от законовите промени през 2018 година

Тя сподели, че решението е да се даде опция за разделно събиране на отпадъците, тъй като огромна част от тях са запас, а да се заплаща единствено за онази част, която не може да се рециклира.

“Топлофикация ” и централното отопление са от основно значение за София - като ефикасна мярка против енергийната беднотия, защото съгласно всички разбори е най-екологичният и енергоспестяващ метод за отопление ”, разяснява Ваня Григорова.

АИКБ показаха „ Топлофикация - София “ като най-големия и най-скъп проблем на общината – с дълг от 2 милиарда лева Всяка година дотацията, която се обезпечава за сдружението, е от порядъка на 500 млн. лева и съставлява над 50% от общата сума, отпускана на всички топлофикации в страната, уточни ръководителят на УС на АИКБ Васил Велев.

Ваня Григорова и Иван Таков разясниха и други тематики в отговор на заложените въпроси - свързани с откриването на детски градини и ясли и проект за превъзмогване на казуса с неналичието им в границите на 2-3 години, модернизиране на учебните заведения със STEM кабинети и поощряване на техническото обучение. Те потвърдиха, че не планиратувеличение на местните данъци.

“Един от огромните проблеми на Столична община е неналичието на планова подготвеност ”, изтъкна Григорова.

“Смятаме, че би трябвало да има партньорство и правилни връзки с районните кметове, без значение от партията, която ги е издигнала и ние ще работим за това  ”, уточни Ваня Григорова. Тя изрази и позицията си, че столичният кмет не може да стои встрани от основни национални въпроси.

От УС на АИКБ заявиха подготвеност за подпомагане с експертиза.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР