Кандидатът за депутат на ГЕРБ и бивш председател на парламента

...
Кандидатът за депутат на ГЕРБ и бивш председател на парламента
Коментари Харесай

Рашков: Цвета Караянчева заплаши с уволнение шефа на МВР в Кърджали |

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ и някогашен ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева е заплашила с уволняване шефа на Министерство на вътрешните работи в Кърджали поради провеждането на акция на вътрешното министерство за пазаруването на гласове. Разговорът е извършен през нощта.

Това разгласи служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

" Искам да ви оповестя нещо възмутително. Провеждаме полицейска интервенция в Кърджалийска област. Тя е  учредена на данни, че чиновници на Държавното горско стопанство дават или не дават дърва на хората според от това дали ще гласоподават за ГЕРБ. Когато предприехме дейности, по телефона на районния шеф на Министерство на вътрешните работи се обади Цвета Караянчева със опасност, че няма да остане на поста си. Имам телефона й, фотография, диалогът е извършен след 22 часа. Дотам сме я докарали и тъкмо тези хора желаят да се върнат на власт. Не преследвайте нашите членове, тъй като ще ги уволним на следващия ден. Това са нашите политици ", разяснява Рашков.

Той акцентира на обстоятелството, че последните двама министри на вътрешните работи - Христо Терзийски и Марин Младенов, са претенденти за депутати от ГЕРБ. Това съгласно него демонстрира за какво предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е работило против закононарушения против изборните права на жителите.

Министърът уточни, че сигналите за изборни нарушавания за вота на 4 април са били 1000. 

" Хората не са виждали смисъл да сезират органите на Министерство на вътрешните работи, това е повода сигналите да са единствено 1000. А в този момент има 6-кратно нарастване на тези сигнали. 10-кратно нарастване на досъдебните производства за такива закононарушения ", съобщи Рашков.

Той добави, че през последните два месеца Министерство на вътрешните работи доста настъпателно е атакувало групите, които търгуват с гласове.

" Струва ми се, че в страната се е утвърдила практиката да се купуват и продават гласове по време на избори. Поради бездействието на способените органи политическата корупция се е развивала необезпокоявана от в никакъв случай. Изненадани сме от броя лица, които се занимават с тази активност ", разяснява той. 

Купувачите на гласове си служат с разнообразни подходи. В акцията е станало ясно, че на жители са давани самун, дърва, брашно, леща и други сходни, несъмнено, и пари - по 30-40-50 лева

" Няма подозрение, че това може да направи (да продаде гласа си) един безпаричен човек, за който тези неща са полезност, задоволителна да гласоподава за избрана партия. Трябва да се сложи въпросът за бедността, която се употребява за предизборни цели. Някой се явява пред камерите и със удовлетворение и самочувствие на победител споделя: " Пак ги бих ". Онзи, който разполага с финансов запас, побеждава. Бедността е средство за реализиране на политически цели при избори ", съобщи Бойко Рашков.

Той се възмути, че интензивността на Министерство на вътрешните работи е станала обект на рецензия, вместо на похвали.

" Когато по силата на закона Министерство на вътрешните работи упражнява своите пълномощия да противодейства на престъпността, има недоволни. Дори когато задържаме някого за 24 часа, това довежда до митинги пред полицейските ръководства. Това са представители на една политическа партия, тъй като Министерство на вътрешните работи е подхванало процесуални дейности поради осъществени закононарушения. Означава ли това, че тази партия желае Министерство на вътрешните работи да се бори с престъпността, или не го желае. Те са правили по този начин 10 година С бездействието си са облекчавали политическата корупция ", уточни служебният вътрешен министър. 

Снощи деятели на ГЕРБ в няколко града излязоха на, тъй като считат, че властта ги репресира. В други обитаеми места пък управленията на партията излязоха с против обиски и арести на техни представители и упрекнаха властта в полицейски произвол.

Според Бойко Рашков има положително взаимоотношение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата на доста места в страната.

" На някой доста му се желае да няма взаимоотношение и работата да не върви. Както виждате, работата върви ", съобщи той. 

Директорът на националната полиция основен комисар Станимир Станев разгласи, че от 1 до 8 юли са образувани 72 досъдебни производства. Проверени места за търговия с гласове са 3146, тествани са и 9588 души от крими контингента. Задържани са 938 души. 155 души са оповестени за общодържавно търсене. Престъпността е намаляла с 58% за 1 месец и осем дни. За последните два дни няма открадната кола. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР