Кандидатът на Воля Пламен Иванов оглави Националното бюро за контрол

...
Кандидатът на Воля Пламен Иванов оглави Националното бюро за контрол
Коментари Харесай

Кандидат на Марешки оглави Бюрото за СРС

Кандидатът на Воля Пламен Иванов оглави Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, а зам.-председател стана номинираният от Движение за права и свободи Илко Желязков.„
Общо шестима бяха претендентите за членове на бюрото, всред които Народното събрание трябваше да попълни състава след приключването на мандата му.
Народното събрание избра единомислещо за член на бюрото претендентът на Българска социалистическа партия Илия Ганев, със 188 гласа " за " и нито един " срещу ".
Номинираните от ГЕРБ и Оперативна програма Огнян Атанасов и Огнян Стоичков също станаха членове на бюрото, каквито бяха и преди този момент.
Досегашният ръководител на бюрото - Бойко Рашков, отпадна от състава на самостоятелния орган.
Рашков даже не се появи в Народното събрание за гласуването, до момента в който другите петима участваха в пленарната зала.
Огнян Стоичков, някогашен народен представител от " Атака ", също кандидатства за началник на бюрото, само че не съумя да събере повече от 17 гласа поддръжка.
Пред комисия, Пламен Иванов посочи, че работата на Бюрото е подействала доста дисциплиниращо на всички структури, прилагащи Закона за СРС.
В такава тенденция съгласно него би трябвало да продължи активността си Националното бюро. Той даде обещание, че в случай че бъде определен за член или ръководител на Бюрото ще работя за това да се вкарат ясни и точни критерии за инспекциите на съответните структури, които ползват ЗСРС, тъй че да няма разминаване сред екипите, да е ясно какъв е размера от действия, по какъв начин ще се рапортуват резултатите от тези инспекции.
Трябва да е ясно по какъв начин при констатиране на нелегално потребление или разрешаване на СРС да се документира и да се рапортува по съответния ред ", съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР