Кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп

...
Кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп пред WSJ: Казах на Путин, че ще ударя точно в центъра на Москва, ако преследва Украйна

Кандидатът на републиканците за президентския пост в Съединени американски щати Доналд Тръмп показа пред публицисти на американския вестник , представен и от , че е заплашил президента на Русия Владимир Путин с удари по Москва, в случай че " преследва Украйна “.

" Владимир, в случай че преследваш Украйна, ще те ударя толкоз мощно, че даже няма да повярваш, че ще ударя тъкмо в центъра на проклетата Москва “, цитират създателите на материала думите на Тръмп.

„ Ще те ударя толкоз мощно и напряко ще ти смъква тези куполи върху главата “. Защото, нали знаете, той живее под куполите. “

Според някогашния президент на Съединени американски щати той е уверил Путин, че не би желал да прави това, защото имат положителни връзки, само че " няма да има избор “.

Тръмп не даде информация по кое време е разговарял с Путин и дали това се е случило скоро или преди началото на войната в Украйна. 

От Кремъл не потвъдиха и не отхвърлиха, че Тръмп е споделил на Путин цитираните думи с аргумента, че не разкриват наличието на диалозите на съветския президент Владимир Путин с други водачи.  Така представителят на съветския президент Дмитрий Песков отговори на молбата на ТАСС да разяснява изказванията на някогашния началник на Белия дом Доналд Тръмп, че е заплашил Путин с удар по Москва.

„ Продължаваме да избираме да заявяваме една доста виновна позиция във връзка с това да не вършим обществено притежание диалозите, които се организират на най-високо равнище. За наше страдание, редица водачи не се придържат към тази позиция и не съблюдават осведомителната хигиена в този случай. Но това е на тяхната съвест “, съобщи представителят на Кремъл.

В същия диалог с публицистите от WSJ Тръмп, отговаряйки на въпрос относно вероятното потребление на военна мощ против Китай при положение на обсада на Тайван, се усъмни в нуждата от сходни дейности, цитирайки връзките си с китайския президент Си Дзинпин.

" Не мисля, че иска ми се наложи, той знае, че съм вманиачен “, отговори Тръмп. По думите на републиканеца Путин също е наясно с това.

По-рано Тръмп неведнъж е заявявал, че е в положителни връзки с съветския водач и ще успее да позволи спора в Украйна още преди встъпването си в служба, в случай че завоюва изборите в Съединени американски щати през ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР