Кандидатът на най-голямата опозиционна партия Екрем Имамоглу води убедително на

...
Кандидатът на най-голямата опозиционна партия Екрем Имамоглу води убедително на
Коментари Харесай

Опозицията на Ердоган отново спечели Истанбул

Кандидатът на най-голямата опозиционна партия Екрем Имамоглу води безапелационно на повторните кметски избори в Истанбул. Според първите резултати, оповестени от Анадолската организация той печели 53.6% от вота, до момента в който кандидатът на ръководещата партия на Реджеп Тайип Ердоган – Бинали Йълдъръм, изостава с резултат от 45.3% от бюлетините.

Предстои тези резултати да бъдат доказани от по-нататъшното броене - урните в Истанбул са общо 31 хиляди Поне 90 минути преди известието на Анадолската организация в обществени мрежи и проопозиционни организации се завъртя разлика сред 10 и 13 пункта в интерес на Имамоглу. При отворени над половината урни се твърдеше за закъснение на претендента на Ердоган с над половин милион гласа

Така резултатът удостовери първичните прогнози и опроверга упованията на Ердоган, която при стартирането на гласа си изрази вяра, че гласоподавателите ще поддържат неговия претендент за кмет.

" Виждам единствено изгода в това да стартира консолидация на държавното управление в Анкара и кметството в Истанбул. Затова имам вяра, че гласоподавателите в Истанбул ще вземат вярното решение ", сподели Ердоган.

От своя страна, малко откакто гласоподава в ранния следобяд, Имамоглу дефинира днешния избор като късмет за демокрацията в страната си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР