Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова

...
Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова
Коментари Харесай

Байдън призова да не се гласува за мястото на Рут Гинсбърг във Върховния съд

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани законодателите да не гласоподават за овакантеното място във Върховния съд преди изборите през ноември. Президентът Доналд Тръмп увери, че бързо ще пристъпи към намиране на заместител на Рут Бейдър Гинсбърг.

Гинсбърг умря в петък на 87-годишна възраст.

По време на тирада във Филаделфия Байдън съобщи, че евентуалната стъпка на Тръмп ще способства още повече за основаване на " рискова " атмосфера от яд и политизиране.

" Умолявам ви, слушайте съвестта си ", прикани сенаторите Байдън.

Вероятността номиниран от Тръмп да бъде доказан с избор в Сената преди резултатите от изборите породи рецензии от демократите.

Това би бил трети номиниран от Тръмп арбитър в американския парламентарен съд, което може да реалокира посоката на решенията в институцията в консервативния набор през идващите няколко десетилетия.

Критика се вижда и от съпартийци на Тръмп - републиканци - с основен избор, които упорстват спечелилият изборите на трети ноември да вземе решение.

Президентът съобщи, че чака да разгласи номинирания тази седмица, което значи, че името може да се появи преди първите президентски диспути, планувани за 29 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР