Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова ...

Байдън призова да не се гласува за мястото на Рут Гинсбърг във Върховния съд.


Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън призова законодателите да не гласуват за овакантеното място във Върховния съд преди изборите през ноември. Президентът Доналд Тръмп увери, че бързо ще пристъпи към намиране на заместник на Рут Бейдър Гинсбърг.

Гинсбърг почина в петък на 87-годишна възраст.

По време на реч във Филаделфия Байдън заяви, че потенциалната стъпка на Тръмп ще допринесе още повече за създаване на "опасна" атмосфера от гняв и политизиране.

"Умолявам ви, слушайте съвестта си", призова сенаторите Байдън.

Вероятността номиниран от Тръмп да бъде потвърден с вот в Сената преди резултатите от изборите породи критики от демократите.

Това би бил трети номиниран от Тръмп съдия в американския конституционен съд, което може да премести посоката на решенията в институцията в консервативния спектър през следващите няколко десетилетия.

Критика се забелязва и от съпартийци на Тръмп - републиканци - с ключов вот, които настояват спечелилият изборите на трети ноември да вземе решение.

Президентът заяви, че очаква да обяви номинирания тази седмица, което означава, че името може да се появи преди първите президентски дебати, планирани за 29 септември.

Източник: fakti.bg