Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ през ноември

...
Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ през ноември
Коментари Харесай

Байдън обвини Тръмп, че не е осъдил белите супремасисти

Кандидатът на демократите на президентските избори в Съединени американски щати през ноември Джо Байдън упрекна през днешния ден президента републиканец Доналд Тръмп, че по време на първия им спор нощес не е осъдил последователите на превъзходството на бялата раса, съобщи ДПА.

" Не може да се каже по различен метод: президентът на Съединените щати отхвърли да разгласи несъгласието си с белите супремасисти по време на дебата предходната вечер ", написа Байдън в Туитър.

По-рано той ретуитна пост на крайнодясната група " Горди момчета ", в който тя показва екстаз, че е била упомената от Тръмп в дебата, и споделя, че възприема думите му като военен апел.

По време на безредния, развълнуван и изпълнен с нападки диспути претендентът на демократите нееднократно притисна президента републиканец да осъди белите супремасисти и милиции. Тръмп в началото отговори " Непременно ", само че след това упрекна за по-голямата част от насилието на политическа основа в Съединени американски щати крайнолеви групи, отбелязва ДПА.

" Кого желаете да осъдя? ", попита президентът своя конкурент. Когато Байдън уточни категорично " Горди момчета ", Тръмп отговори: " Горди момчета " - отстъпете и бъдете в подготвеност ".

В. " Ню Йорк таймс " писа, че в обществени мрежи членове на крайнодясната група са приветствали коментара на президента като косвена поддръжка и един от тях даже се похвалил, че още доста хора са се включили към организацията.

Представители на щаба на Тръмп увериха, че думите му са били изтълкувани неправилно и той в действителност е имал поради " Горди момчета " да спрат акциите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР