Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън

...
Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън поведе и в Пенсилвания

Кандидатът на демократите на президентските избори в Съединени американски щати Джо Байдън поведе пред президента републиканец Доналд Тръмп в родния си щат Пенсилвания, оповестява Би Би Си. Щатът обезпечава 20 гласа в Избирателната гилдия.

Байдън води с 5587 гласа, откакто в деня след изборите изоставаше с над 600 000 гласа. Резултатите са при 95% броене на гласовете.

Ако Байдън удържи водачеството си в щата, той ще си обезпечи минимум 273 електорални гласа - с три повече от нужните, с цел да стане президент на Съединени американски щати. Кандидатът на демократите ще преобърне щати от така наречен Синя стена - Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания - в които Тръмп завоюва при успеха си над Хилари Клинтън през 2016 година

До 6.00 часа сутринта в петък преднината на Тръмп в Пенсилвания възлизаше на 18 229 гласа и непрестанно намаляваше, преди Байдън да надделее.

Все още следва да бъдат преброени изпратени по пощата бюлетини, доста от тях от мощно демократичния град Филаделфия и предградията му.

Байдън също по този начин взе преднина от към 1000 гласа пред Тръмп и в основния Джорджия.

Демократът резервира и водещи позиции в Невада и Аризона, където броенето на бюлетините също продължава.

Кампанията на Тръмп разгласява изказване в петък сутринта, в което ясно показва, че ще оспорва изборите, и назовава всякакво установяване на Джо Байдън като победител "фалшиво ", а дефинира конкуренцията като "далеч от финала ".

"Тези избори не са завършили. Фалшивото установяване на Джо Байдън като победител се основава на резултати в четири щати, които надалеч не са дефинитивни ", съобщи в изказване генералният консултант на акцията на Тръмп Мат Морган.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР