Кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в Съединените щати

...
Кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в Съединените щати
Коментари Харесай

Байдън печели в Мичиган, Тръмп обжалва

Кандидатът на Демократическата партия в президентските избори в Съединените щати - Джо Байдън води пред сегашния президент Доналд Тръмп с съвсем 120 хиляди гласа при съвсем цялостно броене на гласовете в основния щат Мичиган, оповестиха осведомителните организации.

По данни от преброени 99% от гласовете Байдън получава 50,3 % от вота, а Тръмп - 48,1 %. Разлика, която е много по-голяма от преднината на Тръмп в Мичиган през 2016 година, когато той надви с малко над 10 хиляди гласа.

С шестнайсетте електори, които Мичиган изпраща в изборната гилдия за избор на президент, Джо Байдън към този момент наподобява си е обезпечил 264 от нужните 270 гласа, разясняват специалисти.

До момента актуалният държавен глава Доналд Тръмп може да разчита на 214 гласа в изборната гилдия, прецизират осведомителните организации.

Щабът на Доналд Тръмп към този момент подаде тъжби против преброяването на гласовете в щатите Мичиган, Пенсилвания и Джорджия.

Симпатизанти на сегашния президент демонстрираха в преброителен център в Детройт в сряда с лозунги „ Спрете вота! ", откакто АП разгласи Джо Байдън за победител в Мичиган, откакто пресметна, че оставащите непреброени бюлетини в щата са прекомерно малко и в региони с преобладаващо въздействие на Демократическата партия, с цел да може да се чака Тръмп да стопи преднината на Байдън.

В Мичиган щабът на Тръмп подаде правосъден иск за прекъсване на преброяването с изказванието, че на негови наблюдаващи не бил обезпечен достъп. Главният прокурор на Мичиган Дейна Несъл, от демократите, отхвърли обвиняванията и сподели, че на обществеността е бил обезпечен достъп до преброителните центрове, като в същото време е налице строга система за надзор и инспекция на процеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР