Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън изпревари президента на САЩ

...
Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън изпревари президента на САЩ
Коментари Харесай

Байдън изпревари Тръмп по електорални гласове, но планът на президента се задейства

Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън изпревари президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по електорални гласове. За това сочат данните, публикувани от "Вашингтон пост ".

Според тях, Байдън все още е получил 146 електорални гласа, а Тръмп - 79.
Изданието отбелязва, че Байдън е подсилен от щатите Кънектикът, Делауеър, Илинойс, Джорджия, Мерлиленд, Невада, Ню Хемпшир, Вермонт, Виржиния. За настоящия президент са дали своят вот електоратите в щатите Арканзас, Айова, Индиана, Мисисипи, Оклахома, Южна Каролина, Тенеси.

След съвещанията на електоратите в обособените щати, които ще продължат през целия ден, Байдън възнамерява да се обърне към нацията. Тръмп на собствен ред не е възнамерявал обществени изяви, само че продължава да разгласява в Туитър, настоявайки, че изборите са били фалшифицирани в интерес на неговия конкурент.

Какво още е известно до в този момент:

- Пет от щатите, в които Тръмп оспорва резултатите - Невада, Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Усиконсин, са дали гласовете си за Байдън.
- Тръмп се отхвърли от проект редица членове на личния състав на Белия дом да бъдат измежду първите, които ще бъдат имунизирани срещу К-19
- Тръмп даде знак, че ще продължи да оспорва резултатите от президентските избори, даже след края на гласуването на Електоралната гилдия, което ще официализира Байдън като президент.

Бил и Хилари Клинтът се оказаха измежду електоратите на щата Ню Йорк. Всичките 29 електората на щата гласоподаваха за Байдън.

След края на вота Хилари Клинтът направи доста забавно изказване. Според нея, "ние би трябвало да премахнем Електоралната гилдия и да избираме президента посредством директни национални избори ". Клинтън по време на изборите през 2016 година, вследствие на които Тръмп бе определен за държавен глава, завоюва националните избори, само че изгуби гласуването в Електоралната гилдия.

Междувременно стана още известно, че до момента в който 16-е електорари в Джорджия са дали своят вот за Байдън,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР