, кандидат за кмет на София от присъства на спортно

...
, кандидат за кмет на София от присъства на спортно
Коментари Харесай

Хекимян: Ще продължим да изграждаме и развиваме спортните бази в София

, претендент за кмет на София от участва на спортно събитие дружно с претендентът за кмет на регион Евгения Алексиева.

Той подсети пред по какъв начин Столична община прави доста за спорта.

Един от главните акценти в програмата му е точно спорта – детско –юношеският, всеобщият, основаването на стадиони. Хекимян дефинира като приоритет и довършването на физкултурни салони в учебни заведения. Планирано е да се изградят спортни зали в доста квартали на София в „ Младост “ и още в четири. В „ Люлин “ е направена първа копка на такава зала, изясни той и разясни, че доста интензивно се работи с федерации и с клубове.

разкри, че желае да заложи на спорта в междублоковите пространства. Той разясни, че се залага и на развиването на спортни площадки в парковете. „ В парковете ще има места и за характерни спортове и по този начин младежите в действителност да се усещат вкъщи си “, описа претендентът за кмет.

Евгения Алексиева от своя страна показа, че проблемите в Панчарево и в другите столични региони са еднотипни – инфраструктура,  паркиране, тротоари, екология – да вземем за пример да се почисти езерото и надлежно то да стане още по-привлекателно.

Алексиева удостовери, че регион Панчарево е най – зеленият и чист.

Тя разкри, че ще стартира работа върху паркирането, тъй като езерото Панчарево е доста посещаемо изключително уикенда.

Алексиева съобщи, че в регион Панчарево има дух и религия и това би трябвало да ни сплотява. Хекимян удостовери това, само че разясни, че ни сплотява и спорта. Той призна, че паркирането в София и особено в регион Панчарево в действителност е проблем. „ Имаме проект за 100 кални точки на година и те ще бъдат ориентирани първо към сходни места (езерото „ Панчарево “) “, сподели той и подсети: „ Екологията и удобството на хората са ни акцент “.

Евгения Алексиева изясни какво има заложено в програмата й както и в тези на сътрудниците й и дружно с Хекимян потвърдиха, че е нужно да има промени в градския превоз на София и отдалечените места да станат по – налични. „ И от центъра до София да стигнат до тук гладко “, разясни той.

Алексиева прикани всички да излязат да гласоподават на 29 октомври, а Хекимян добави, че работата за София не би трябвало да стопира. Той подсети, че в случай че бъдат определени други хора, може нещата да се трансформират и хората да стартират да страдат.

Самият даде обещание, че ще постанова цивилен надзор на сътрудниците си, тъй като помни каква е била София и знае през днешния ден по какъв начин се е трансформирала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР