Кандидат за губернатор на американския щат Мисисипи отказа да бъде

...
Кандидат за губернатор на американския щат Мисисипи отказа да бъде
Коментари Харесай

Кандидат за губернатор в САЩ предизвика абсурден сексистки скандал

Кандидат за губернатор на американския щат Мисисипи отхвърли да бъде интервюиран от жена-репортер, в случай че тя не докара със себе си сътрудник от мъжки пол, съобщи БГНЕС.
40-годишната журналистка Ларисън Кембъл твърди, че е поискала да придружи за изявление републиканеца Робърт Фостър на 15-часово пътешестване в границите на акцията му, само че ѝ е било отказано поради пола ѝ. Фостър изясни, че е работил от нерешителност и не желае да повдига подозрения по отношение на брака си. " Това е моят рейс, а в моя рейс съблюдаваме моите моите правила ", съобщи претендентът пред CNN.
36-годишният претендент за губернатор показал своята вяра и пояснил, че е дал обет на жена си да не остава самичък с човек от противоположния пол. Той цитира починалия християнски евангелист Били Греъм, който споделя, че няма да прекарва време самичък с жена, която не е негова брачна половинка, както и вицепрезидента Майк Пенс, който преди години съобщи, че не се храни самичък с жена, друга от неговата брачна половинка.
Робърт Фостър добави, че след зараждането на придвижването #MeToo " мъжете са подложени на офанзива от самото начало ". " Няма да разреша да бъда подложен в обстановка с която и да е жена, поради която тя може да насочи обвиняване против мен, без някой различен да участва ", сподели той.
Ларисън Кембъл, която е интервюирала неведнъж Фостър, назовава решението му сексистко. Тя твърди, че в случай че се чака да бъдат спазвани неговите правила в рейса му, то тогава той би трябвало да ѝ даде компаньон. Кандидатът обаче отговори, че личният състав на акцията му е прекомерно малочислен, с цел да може да обезпечи компаньон на журналистката.
" Това, което казвате, е, че една жена е полов обект преди всичко и кореспондент на второ място ", е дала отговор Кембъл и попита Фостър по какъв начин би могъл да потвърди на гласоподавателите, че ще бъде добър губернатор, в случай че не може да остава самичък в стая с жена, в случай, че в администрацията на настоящия губернатор има доста чиновници от женски пол. Републиканецът изясни, че ще оставя вратата отворена или в прилежащата стая ще има хора, само че 15-часовото пътешестване е друга обстановка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР