Кандидат за депутат в Националното събрание в Пакистан (долната камара

...
Кандидат за депутат в Националното събрание в Пакистан (долната камара
Коментари Харесай

Убиха кандидат за депутат от Националното събрание на Пакистан

Кандидат за народен представител в Националното заседание в Пакистан (долната камара на парламента), който щеше да взе участие в изборите идната седмица, бе прострелян и погубен през днешния ден в квартал покрай границата с Афганистан, съобщи полицията, представена от Ройтерс, на фона на опасенията от усилване на насилието към парламентарния избор.

Рехан Заиб Хан, самостоятелен претендент на изборите на 8 февруари, за който се счита, че е бил подкрепян от партията на някогашния министър председател Имран Хан, както и четирима негови съдружници са били простреляни в квартал Баджур, съобщи служител на реда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той заяви, че Заиб Хан е умрял в локална болница, а останалите ранени са в тежко положение.

Имран Хан и брачната половинка му Бушра бяха вкарани в пандиза за 14 години поради рушвет, заяви през днешния ден партията му " Движение за правдивост ".

По механически аргументи партията на Хан е лишена от обичайна си емблема, с която взе участие в изборите – бухалка за крикет, а нейните претенденти вземат участие в изборите като самостоятелни.

Атиф Хан, ръководител на " Движение за правдивост " в провинцията, съобщи, че Рехан Заиб Хан е член на партията, само че тя има различен претендент в изборния регион, който е с публично подсилен. Поради неналичието на партиен знак в бюлетината няколко самостоятелни претенденти настояват, че имат поддръжката на партията на Хан.

Партията съобщи, че е била подложена на подкрепяни от армията репресии, в това число арести на стотици поддръжници, членове на партията и основни помощници. Военните, които в продължение на десетилетия са имали въздействие върху политиката на Пакистан, отхвърлиха обвиняванията.

Никой не е поел отговорност за нападението през днешния ден в район, където ислямистки бойци работят от двете страни на границата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР