Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че влиза

...
Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че влиза
Коментари Харесай

Бербатов: Общността е на тръни и иска ново начало

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи, че влиза на Конгреса с чувството за победа. Бившият голмайстор на националния ни тим има вяра, че футболната общественост желае ново начало и се надява то да бъде сложено през днешния ден, съобщи Sportal.bg.

" Влизаме с чувството за победа. Знаем какво направихме през тези три години. Докарахме борбата до днешния ден и съм извънредно горделив и удовлетворен от екипа. Затова споделих, че каквото и да се случи, ние ще вървим с високо вдигнати глави, тъй като направихме всичко транспарантно и направихме по този начин, че футболните клубове и обществеността да осъзнаят, че в действителност би трябвало тази смяна в българския футбол, тъй като всичко има начало и край. Надявам се през днешния ден да се постави завършек на това, което беше преди, с цел да стартира нещо ново и да се гради.



Искрено се надявам всички да бъдете позволени в залата по време на целия Конгрес, само че не от една или две камери. Това ще даде нужната убеденост и на делегатите, и на всички, които са вътре, че не би трябвало да се случват номера и тарикатлъци. Ако това не се случи, тогава сме готови с едно мислено от предишните конгреси. Ако нещо тръгне да се прави извънпроцедурно, тогава би трябвало да се намесим. Сигурно няма да бъде доста прелестно, само че ще е за всичко да се случва в залата.



Когато лишава повече време, това ти дава опцията да видиш доста неща, които преди не си видял. Видяхме доста негативни и позитивни неща. Знаем по какъв начин се организира Конгрес. Тръгнахме в тази борба и я докарахме дотук. Няма от какво да се тормозим, тъй като това, което направихме, си е революционно. Лесно е най-после да се включиш и да кажеш “Аз съм кандидат-президент ”. Преди 3 години беше същинската борба и битка.



Обединението е хубава дума, само че то би трябвало да бъде вярно, с верните хора. Ако е противоположното - нищо положително няма да излезе от цялото нещо. Който и да бъде определен, той ще си каже с кого и по какъв начин желае да го направи.



В публичното пространство виждате добре кои имена се спрягат. Всеки от тях, макар нещата, които приказва и прави, има късмет. Оттам нататък аз виждам своя екип и това, което направихме през годините. След като си положил толкоз труд, усърдие, неизменност и дисциплинираност и си го показал пред всички, които се интересуват от футбол, това би трябвало да направи разликата.



Очаквам оставката на Борислав Михайлов да бъде призната. Тя не се гласоподава, тя се приема. Времената са други, общността е на тръни и желае ново начало. Искат нещо друго след толкоз години на ръководство и мисля, че ще бъде определен нов президент.



Гласуването не би трябвало да става в тъмни стаички. Надявам се хората, организиращи Конгреса, да спазят това заричане. Не можем да предлагаме водещ. Вярвам в това, което направихме с моя екип. Всеки има правото на глас. Каквото би трябвало, ние сме го създали. Остава да разберем кой в действителност ще бъде определен от клубовете ", съобщи благоевградчанинът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР