Кандидат-кметът Методи Захаринов излиза от ареста. Това става с решение

...
Кандидат-кметът Методи Захаринов излиза от ареста. Това става с решение
Коментари Харесай

Кандидат-кметът Методи Захаринов излиза от ареста

Кандидат-кметът Методи Захаринов излиза от ареста. Това става с решение на софийския апелативен съд. С решението си от през днешния ден апелативните съдии анулираха решението на сътрудниците им в Кюстендил. Първата инстанция остави в ареста кандидат-кмета. Днес апелативният съд го пусна с 2500 лв. парична гаранция.
Защо е в ареста
Срещу Захаринов има дело за екстрадиция по искане на Гърция, където през 2018 година той е бил наказан за държане на девет подправени банкноти от по 50 евро. Мъжът е наказан на 6 години затвор. Предстои българските управляващи да прегледат това искане, само че до тогава Захаринов ще бъде с мярка „ парична гаранция “. Няма заплаха от укриване от негова страна, той не съставлява социална заплаха, работи, има семейство и две деца и в никакъв случай не се е укривал. Самият Захаринов съобщи пред съда, че е научил за настояването по време на заседание със съграждани. Там той отишъл като регистриран участник в идните локални избори. Веднага след постъпилата информация той се е предал на управляващите и е декларирал подготвеност за цялостно подпомагане.
Как стана клиент на “Темида ”
Захаринов даже бил въведен в Шенгенската осведомителна система от южната ни съседка. Мъжът е разгласен за търсене.

За да бъде арестуван ЦИК е дала позволение, защото претендентите по време на акция имат имунитет.

Мъжът е задържан нощес на излизане от с. Самораново. Там бил на предизборна среща. Той е повдигнат от предприемчив комитет. Начело е брачната половинка му Елена. Семейството живее в кюстендилското село Яхиново.

Твърди се, че мъжът е разследван в Гърция за подправяне на евробанкноти.

Хората в Дупница разясняват, че мъжът работи като контрольор в противопожарната работа. Той бил видян и на митинга на енергетиците и миньорите на Автомагистрала “Струма ” преди седмица.

Според разнообразни изявления Захаринов е наказан на шест години затвор през 2014 година. Гръцките управляващи настояват, че той се занимавал с подправени пари още преди 15 години в региона на граничния пункт “Кулата ”. През 2009 година издава детската брошура „ Моята фантазия е да стана пожарникар “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР