Каналите на въздействие на Русия няма да спрат с излизането

...
Каналите на въздействие на Русия няма да спрат с излизането
Коментари Харесай

Тагарев: Руските канали за влияние не са спрени с излитането на 70-те души

Каналите на влияние на Русия няма да спрат с излизането на тези 70 души през днешния ден, само че към този момент ще се диша малко по-свободно. Това съобщи Тодор Тагарев в студиото на Нова телевизия. Той се надява обаче малко по-малко страната да се почисти от това въздействие.

Тагарев напомни, че при опита за прелом в Черна гора излязоха задоволително данни, че Русия употребява основаните си хора в България за дейности на Балканите. Съвсем очевидно е, че " България се възприема като удобна за деяние и предоставяща благосклонна среда за деяние на Русия и това би трябвало да се промени ". Това е среда, която до преди няколко години се разсейваше, даже и да има очевидни саботажи и закононарушения, уточни Тагарев, който напомни гърмежите във военните фабрики, както и казусът с отравянето на Емилиян Гебрев и неговия помощник. Отговорът като че ли на всичко това бе, че обвиняванията в шпионаж Николай Малинов се озова в Кремъл и даже беше награден персонално от Путин, напомни Тодор Тагарев.

Русия води хибридна война и тя не се колебае да употребява всички вероятни средства, с цел да я води. Спря газа, без да има изпъден нито един посланик. За Русия газът, петролът и въздействието в сериозни инфраструктури не са стопанска система, а политически лостове, съобщи Тагарев и изясни, че в този момент би трябвало да се премине на по-нормална повърхност в икономическите и културните връзки сред двете страни.

По мотив оповестеното през вчерашния ден от Лена Бориславова, че българските анализатори, политици и публицисти са взимали непосредствено пари от Руския, с цел да прокарват нейната агитация, Тагарев съобщи, че не разполага с информация за това, само че е очевидно, че се оказва влияние върху русофилско настроения електорат в България, а Русия постоянно се е старала да поддържа тези настроения измежду възпитаното от десетилетия общество в разказа на една историята в интерес на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР