Канал Истанбул ще обърне историческа нова страница в развитието на

...
Канал Истанбул ще обърне историческа нова страница в развитието на
Коментари Харесай

Канал Истанбул: Новият път към бъдещето на Турция

Канал Истанбул ще обърне историческа " нова страница " в развиването на Турция. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на тържественото полагане на основите на първия мост, който ще пресича канала. На тържествената гала в квартал Башакшехир участва и министърът на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу, съобщи Анадолската осведомителна организация. 

Канал Истанбул ще бъде издигнат паралелно на Босфора и ще свързва Мраморно с Черно море. Очаква се планът да се трансформира в най-голямата инфраструктурна самодейност в историята на Турция и да понижи фрапантно транспортното натоварване на Босфора.
 Ройтерс: Най-големите турски банки мъчно биха финансирали канал „ Истанбул “ Ройтерс: Най-големите турски банки мъчно биха финансирали канал „ Истанбул “
Правителството на Турция мъчно ще притегли средства от най-големите банки в страната за построяването на канал „ Истанбул “ з...

Днешните действителности – като заканите за Босфора и Истанбул от възходящата морска търговия – трансфораха канал Истанбул в нужда, акцентира Ердоган, като похвали плана, който той назова " своя фантазия ".

Подчертавайки, че броят на корабите, преминаващи през Истанбулския пролив годишно, е скочил от 3000 през 30-те години на предишния век до 45 000 през днешния ден, турският президент сподели, че прогнозите плануват до 78 000 кораба да пътуват до 2050 година, като всеки огромен транспортен съд съставлява сериозен риск за мегаполиса. В Босфора всекидневно има натоварен трафик на всевъзможни кораби.

По предварителни планове корабоплаването през Канал Истанбул ще бъде 13 пъти по-безопасно, в сравнение с през Босфора.


 Ердоган: Турция няма да се откаже от строителството на канал „ Истанбул ” Ердоган: Турция няма да се откаже от строителството на канал „ Истанбул ”
Турция при никакви условия няма да се откаже от реализацията на плана за канал „ Истанбул ”, който ще стане нова водн...

Според Караисмаилоглу каналът ще ускори роля на Турция в международния морски превоз, само че и ще направи доста по-безопасно корабоплаването в региона. Новият морски път ще ограничи възходящия риск от кораби, пренасящи рискови товари през Босфора, изключително петролни танкери.

В Босфора има навигационни усложнения заради внезапни завои, мощни течения и градски морски трафик, който транспортира 500 000 пасажери на ден. Предотвратяването на все по-честите произшествия и отбраната на Истанбул от всевъзможни бедствия демонстрират за какво е нужен планът Канал Истанбул, изясни турският министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР