Канал 3снимка: Булфото, архивСпоред гражданите строителството се бави с 8

...
Канал 3снимка: Булфото, архивСпоред гражданите строителството се бави с 8
Коментари Харесай

Видин излиза на протест, иска магистрала

Канал 3

фотография: Булфото, списък

Според жителите строителството се бави с 8 месеца

Граждани на Видин излизат през днешния ден още веднъж на митинг с искане за строителство на автомагистрала до града, оповестява БНР.

Година след първите демонстрации уредниците настояват, че периодите по графика за създаване на пътя Видин - Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март предходната година, не се съблюдават, а забавянето е с повече от 8 месеца.  Протестиращите упорстват отговорните да понесат отговорност.

Според Росица Кирова, ръководител на гражданско обединяване „ Единни за смяна “ не са направени оферти за промени в общите устройствени проекти на общините Видин и Димово и по тази причина се е стигнало до законодателна смяна.

" Кой ще поеме отговорност за това, че резултатът от желанието на видинските жители и от желанието на българското държавно управление, досега е нулев “, попита тя.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе безапелационен, че не може да бъде упрекван.

" Нито аз, нито община Видин не може да бъде упреквана в някакви дейности, с които е възпрепятствано или забавено построяването на магистралния път Видин - Ботевград “, счита той.

" Причината да се стигне до промени в закона за устройство на територията е юридически проблем, който до момента не е имало за други прави в страната “, изясни министърът на районното развиване Петя Аврамова.

" А дали смяната в закона, която направихме е по-дълга като действане в Народното събрание, или смяната на общия организационен проект може да се окаже, че е смяната на общия организационен проект е по-дълго като процедура “, добави тя.

Протестът ще стартира в 11 часа с автошествие през града. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР