Канал 3 спря предаването Документите с Антон Тодоров. В часа,

...
Канал 3 спря предаването Документите с Антон Тодоров. В часа,
Коментари Харесай

Канал 3 `изчисти ефира си` от Антон Тодоров и нападна Нова телевизия

Канал 3 спря предаването " Документите с Антон Тодоров ". В часа, в който през днешния ден по стратегия трябваше да се излъчи предаването, шефът и програмен шеф на Канал 3 Ива Стоянова се появи в ефир и разгласи решението на медията.

Няма да излъчим предаването, с цел да подкрепим сътрудниците си и единството на българските медии, безапелационна е Стоянова.

В изказването си тя акцентира, че " Канал 3 през днешния ден почиства ефира си от Антон Тодоров в името на общата ни правдивост, идея и отстояване ".

Рубриката " Документите с Антон Тодоров " започва на 4 септември като част от предаването " Имате думата ". Телевизията разгласи, че водещият ще демонстрира документи и споделя истории за прехода и неговите герои. Още в края на същия месец предаването му се трансформира в най-предпочитано от феновете, като е постигнало 2,2 пазарен дял в последната седмица на септември.

Същевременно в днешното си изказване шефът на Канал 3 атакува Нова телевизия:

" И когато през днешния ден Виктор Николаев с възхита показа, че журналистическата поддръжка е тръгнала като лавина, аз запитвам – Лора (Крумова - б.р.), Викторе, къде бяхте вие, когато Татяна Дончева блъскаше Снежи (Снежана Хитова, кореспондент на Канал 3 - б.р.)?! Защо тогава вие не дадохте старт на тази лавина?! Колеги от Нова телевизия – когато говорите за гилдията и за обединяването й, по кое време сте почтени? Когато самите вие имате потребност от поддръжка, или когато който и да било различен член на гилдията я търси?! " - сподели Ива Стоянова.

Публикуваме без редакторска интервенция цялостния текст на изказването на шефа на Канал 3:

" Днес Антон Тодоров няма да има предаване в ефира на Канал 3. От името на медията се оправдавам на вас, феновете, които стоите пред тв приемниците си и очаквате следващата история с документи. Няма да я видите, тъй като ние, като публицисти, взехме решение, че е значимо да защитим специалността си, гилдията. Не с цел да осъдим Антон Тодоров, който към този момент се извини за неуместния си коментар в студиото на утринния блок на Нова телевизия, а с цел да подкрепим сътрудниците си.

И когато малките екрани, както постоянно сме упреквани, сме подготвени на всичко за високия си рейтинг, то ние в Канал 3 се отхвърляме от високия си рейтинг в името на специалността.

Както може би знаете, а и сътрудниците от уеб страницата OFFNews.bg означиха – предаването на Антон Тодоров бе най-гледано в програмата на малкия екран ни за миналата седмица, за което благодарим и на него, и на вас феновете.

Днес обаче ние се отхвърляме да гоним високия рейтинг, с цел да защитим силата на публицистиката - да задава въпроси и да получава отговори.

Подкрепяме сътрудниците, макар че те не поддържаха нас. Напротив! Когато преди десетина дни един различен политик – водачът на „ Движение 21 ” Татяна Дончева, атакува нашата кореспондентка Снежана Хитова освен вербално, само че и физически, никой от сътрудниците не осъди постъпката на Дончева.

Нещо повече - този уикенд тя беше посетител на Лора Крумова, точно в Нова телевизия, с цел да разяснява, изтъквам, „ неприемливото държание на хората във властта ”. И когато през днешния ден Виктор Николаев с възхита показа, че журналистическата поддръжка е тръгнала като лавина, аз запитвам – Лора, Викторе, къде бяхте вие, когато Татяна Дончева блъскаше Снежи?! Защо тогава вие не дадохте старт на тази лавина?! Колеги от Нова телевизия – когато говорите за гилдията и за обединяването й, по кое време сте почтени? Когато самите вие имате потребност от поддръжка, или когато който и да било различен член на гилдията я търси?! Как с този си избор на посетител в лицето на Татяна Дончева вие подкрепяте сътрудниците си! И когато различен наш сътрудник от ефира на БТВ - Светослав Иванов, моли към гилдията да почистим ефира си, аз запитвам – какъв брой чист е оня ефир, в който гостува човек, нападнал, още веднъж дублирам – освен вербално, само че и физически сътрудник от друга медия.

Защото Канал 3 през днешния ден почиства ефира си от Антон Тодоров в името на общата ни правдивост, идея и отстояване. А по какъв начин Нова телевизия почисти своя ефир с Татяна Дончева!?

Колеги от по този начин наречените огромни малките екрани. Моля ви, бъдете огромни освен по рейтинг, заплати и его! Надявам се разбирането ни за хигиена на ефира да съответствува, в противоположен случай имаме генерално разминаване в визията си за професионален морал и журналистическа нравственос, а това към този момент е пагубно за гилдията и изрично ще потвърди, че сами сме си отговорни. Надявам се да не се случи по този начин.

Благодаря на Съюза на българските публицисти, който осъди в публична позиция държанието на Татяна Дончева и действително отбрани Канал 3 и репортера Снежана Хитова.

Журналистите осъждаме през днешния ден и държанието на вицепремиера Валери Симеонов. Точно той преди седмица нападна вербално и кореспондент на Канал 3 в Народното събрание. И ние го показахме. Всичко. Без монтаж. Но вие, сътрудници, отново замълчахте, досега, в който господин Симеонов не атакува и вас. А сякаш всички сме дружно. Не зная за другите, само че Канал 3 - във времето на този екип, който създадохме през 2014 година, в никакъв случай не е нападал сътрудник. Напротив. Подкрепяме, все пак.

И се надяваме, в името на силата на българските медии, всички да осъзнаем смисъла на единството ни. Всички дружно и всеки един поотделно, само че освен когато самият той понася удари, а когато те се случват и против сътрудник, без значение в кой вестник, телевизия, радио или уебсайт работи. Независимо какъв брой е четен, слушан или гледан.

И макар че ние не получихме поддръжка от гилдията и в тази ситуация с Татяна Дончева, и в тази ситуация с Валери Симеонов, в този момент ние поддържаме сътрудниците си. Защото имаме вяра, че по този начин би трябвало, с цел да сме мощни дружно. Защото, когато между тях в една колегия си лепим етикети, улесняваме всички тези, които желаят да ни употребят и да ни заличат като „ четвъртата власт ”. Защото те - политици, общественици, предприемачи стартират да употребяват точно тези етикети, които ние, публицистите сами си лепим един на различен. И както доста вярно твърди телевизионната легенда Кеворк Кеворкян - " сами се слагаме в ситуацията на комфортни дребосъци ".

Днес в ефира на Канал 3 Антон Тодоров го няма. В името на специалността, на публицистиката и на гилдията. Вярваме, че би трябвало да сме единни и ние го вършим. Вярваме, че идващия път, когато офанзивата е против Канал 3 или друга медия друга от трите национални БТВ, Народоосвободителна въстаническа армия и Българска национална телевизия, сътрудниците да бъдем още веднъж по този начин единни – с цел да се защитим! Вярвам!
``
Аз съм Ива Стоянова, шеф и програмен шеф на Канал 3 и показвам позицията на нашата медия – изрично против заканите на публицисти! В каквато и да е форма и против който и да е сътрудник! Не единствено против по-известните... "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР