Канадското правителство е предложило промени в Наказателния кодекс на страната,

...
Канадското правителство е предложило промени в Наказателния кодекс на страната,
Коментари Харесай

Канада предлага наказателен закон в космоса

Канадското държавно управление е предложило промени в Наказателния кодекс на страната, с цел да вкара санкции и за закононарушения в космоса. Той ще важи за астронавтите на Канада и е подготовка за бъдещите задачи до Луната, оповестява CNET.

Законът планува три съществени обстановки - пътуванията до и от Луната, както и престоят на нея. Описанието на измененията е много малко и ясно.

Предлага се всички санкции, които са планувани за канадски жители на територията на страната, да важат и в космоса. Досега страната имаше закон единствено на територията на Международната галактическа станция за своите астронавти. С предстоящите задачи до Луната от серията Artemis обаче, страната се приготвя новите обстановки, които ще зародят.

Канада ще има астронавт в Artemis II, тъй че предлаганите промени не са изненадващи. Решението на Канада надгражда интернационално признатите от Организация на обединените нации правила в Космоса, които не са обновявани от 1967 година насам. В момента някои страни се пробват да актуализират нормите и да одобряват нови, само че процесът върви много постепенно.

Предложението за измененията в канадския закон към момента е на първо четене. Ако бъде признато, може да бъде последвано като образец и от други страни, както и да помогне за по-бързото актуализиране на интернационалните правила, което е нужно, с цел да може да се осъществят и упоритостите за преобразяване на ниската околоземна орбита в икономическа и бизнес зона.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР