Канадският премиер Джъстин Трюдо предприе безпрецедентна стъпка със задействането на

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо предприе безпрецедентна стъпка със задействането на
Коментари Харесай

Трюдо заплаши да замрази банковите сметки на протестиращите |

Канадският министър председател Джъстин Трюдо предприе невиждана стъпка със задействането на Закон за изключителните обстановки поради протестиращите против наложителните Коронавирус ваксини, съобщи Би Би Си.

Трюдо съобщи, че обсегът на ограниченията ще бъде „ стеснен във времето “, „ рационални и пропорционални “ и изключват разполагане на военни.

Без потребност от правосъдна заповед банките ще могат да замразяват персоналните сметки на всеки, обвързван с митингите.

Стотици стачкуващи остават в Отава в границите на така наречен Стотици от участниците в митинга, проведен от водачи на камиони, които бяха задължени да се имунизират, с цел да пресичат границата със Съединени американски щати, останаха пред Народното събрание в Отава.

Постепенно недоволството

„ Правим това, с цел да запазим сигурността на канадците и да защитим работните места на хората “, съобщи Трюдо на конференция в понеделник и добави, че

Критици на премиера припомниха, че той е изразил поддръжка за фермерите в Индия, които блокираха автомагистрали в Индия в продължение на година с думите: „ Канада постоянно ще пази правото на кротичък митинг “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР