Канадският премиер Джъстин Трюдо поиска от сънародниците си да не

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо поиска от сънародниците си да не
Коментари Харесай

Канадският премиер: Сънародниците ми да не живеят в страх след нападението с ван

Канадският министър председател Джъстин Трюдо изиска от сънародниците си да не живеят в боязън след вчерашното нахлуване с ван в Торонто, в което бяха убити 10 души и ранени 15, съобщи Франс прес.

" Не би трябвало да заживяваме в боязън, в неустановеност, когато се разхождаме в градовете си ", съобщи Трюдо преди съвещание на държавното управление в Отава, предава Българска телеграфна агенция.

" Трябва да останем отворена и свободна страна, която се радва на полезностите си и ще продължим да сме такава страна ", добави той.

Трюдо прикани управляващите " да се намерения за изменящите се условия в нашия свят и да се направи всичко допустимо да се подсигурява сигурността на сънародниците ни ".

Премиерът повтори изразената през вчерашния ден позиция на министъра на публичната сигурност Ралф Гудейл, че нападението " не е обвързвано с националната сигурност ", изключвайки терористичен претекст.

Трюдо съобщи, че ще отиде в Торонто " щом има такава опция ", защото наличието му може да отклони вниманието на правоохранителните органи от следствието, отбелязва ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР