Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви в сряда, че отменя извънредните

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви в сряда, че отменя извънредните
Коментари Харесай

След края на блокадите: Премиерът на Канада отмени извънредните правомощия на полицията

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи в сряда, че анулира изключителните пълномощия на полицията, откакто управляващите сложиха завършек на граничните блокади на съперници на ограниченията против COVID-19, както и на окупацията на центъра на столицата Отава. Трюдо вкара изключителните полицейски пълномощия предходната седмица, а Народното събрание ги удостовери в понеделник.

„Ситуацията към този момент не е изключителна, по тази причина федералното държавно управление ще приключи потреблението на изключителния закон. Ние сме уверени, че съществуващите закони и подзаконови актове са задоволителни за отбраната на сигурността на хората“, съобщи министър председателят.

Извънредният закон позволяваше на управляващите да афишират избрани региони за неразрешени зони. Освен това полицията имаше правото за замразява персоналните и корпоративните банкови сметки на превозвачите, с цел да принуди фирмите да изтеглят камионите си.

Протестът на превозвачите затвори редица гранични пунктове на границата сред Канада и Съединени американски щати и окупира основни зони от столицата Отава в продължение на три седмици. Граничните пунктове обаче към този момент са отворени, а улиците към канадския парламент са спокойни.

„Ние казахме доста ясно, че потреблението на изключителния закон ще бъде лимитирано във времето“, напомни Трюдо.

По-рано тази седмица министър председателят предизвести, че някои превозвачи край Отава може да възнамеряват нови блокади и окупации, а министърът на публичната сигурност заяви, че е имало опит за блокиране на граничен пункт в Британска Колумбия през уикенда.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР