Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви в сряда, че той и

...
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо обяви в сряда, че той и
Коментари Харесай

Премиерът на Канада Трюдо се разделя със съпругата си Софи

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо разгласи в сряда, че той и брачната половинка му Софи Грегоар Трюдо, известна още като Софи Грегоар, се разделят.

Това разкри " Гардиън ".

" Софи и аз бихме желали да споделим обстоятелството, че след доста смислени и сложни диалози взехме решението да се разделим ", съобщи Трюдо в обява в Instagram.

51-годишният Трюдо и 48-годишната Грегоар Трюдо сключиха брак в края на май 2005 година

В сряда те по едно и също време разгласиха изказване на страниците си в Instagram, в което се споделя, че решението за разлъка е пристигнало след " доста смислени и сложни диалози ".

Кабинетът на министър-председателя съобщи, че двамата са подписали правно съглашение.

" Те са работили, с цел да подсигуряват, че са подхванати всички законови и етични стъпки във връзка с решението им да се разделят, и ще продължат да го вършат и отсега нататък ", се споделя в известието.

Двойката се среща за първи път като младежи в Монреал, когато тя е съученичка на най-малкия му брат, Мишел. Те се срещат още веднъж като възрастни през 2003 година, до момента в който Грегоар Трюдо работи като ефирен кореспондент в региона на развлеченията и двамата са взаимни водещи на благотворителна церемония вечер.

Те имат три деца: Ксавие, на 15 година, Ела-Грейс, на 14 година, и Хадриен, на 9 година

Когато през 2015 година Трюдо е определен за първи път за министър-председател, Грегоар Трюдо има висока социална известност, намира се с интернационалните водачи, високопоставени лица и публични уредници и се причислява към брачна половинка си при пътувания в чужбина.

Vogue разгласява ослепителен профил на двамата в брой от 2016 година, в който се споделя, че Трюдо " шокира някои с обществените си прояви на обвързаност към брачната половинка си ".

Тя работи и по редица дела, в това число покровителство за тъждество сред половете и психологично здраве. Предстои да бъдат оповестени две нейни книги: По-близо до себе си: Познаваме себе си, обичаме се, планувана за издаване през април 2024 година, както и книга с картинки, планувана за 2025 година

През последните години тя играе по-малко забележима роля и рядко пътува със брачна половинка си по време на публични пътувания. На годишнината от сватбата им предходната година тя написа в обява в обществените мрежи, че " преминахме през слънчеви дни, мощни стихии и всичко сред тях и това не е завършило ".

Двамата пътуваха до Лондон през май за коронацията на крал Чарлз и бяха дружно при визитата на американския президент Джо Байдън в края на март.

Трюдо даде конференция в понеделник и се повози на метрото в Торонто същата вечер, само че през последните два дни нямаше планувани обществени изяви.

" Те остават близко семейство и Софи и министър-председателят са съсредоточени върху развъждането на децата си в безвредна, любяща и взаимна среда ", се споделя в изказването. " Семейството ще бъде дружно по време на ваканцията, която стартира през идната седмица. "

Канцеларията му помоли за почитание към персоналния им живот.

Бащата на Трюдо, Пиер Елиът Трюдо, е първият канадски министър-председател, който става уединен родител посредством разлъка, откакто в началото се разделя с Маргарет Трюдо през 1977 година

Тя публично подава молба за бракоразвод в края на 1983 г.; няколко месеца по-късно Трюдо афишира отдръпването си от политиката.

Старшият Трюдо е министър-председател в интервала 1968-1979 година и още веднъж в интервала 1980-1984 година

Подробностите по съглашението за раздяла и настойничество на Трюдо и Грегоар Трюдо към момента не са оповестени обществено.

Трюдо е определен за първи път в Камарата на общините през 2008 година, следвайки стъпките на татко си, като става звезден народен представител от Либералната партия, а по-късно и началник на държавното управление. Но след встъпването си в служба през 2015 година имиджът му ненапълно е оскърбен от поредност кавги, внезапно покачваща се инфлация и отмалялост на гласоподавателите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР