Канадският министър на финансите Кристия Фрийланд обяви бюджет на стойност

...
Канадският министър на финансите Кристия Фрийланд обяви бюджет на стойност
Коментари Харесай

Канада има първия си феминистки бюджет за над $80 милиарда

Канадският министър на финансите Кристия Фрийланд разгласи бюджет на стойност 80,9 милиарда щатски $ за подкрепяне на стопанството в границите на идващите три години, съобщи Zero Hedge. Но в проекта на първата жена, заемаща поста министър на финансите, има измама - това е феминистки бюджет.

При това, това определение е обещано от самата Фрийланд: " Това е обществена инфраструктура, която ще подтиква работни места и напредък ", сподели тя. " Това е феминистка икономическа политика. Това е умна икономическа политика. "

Независимо дали е избран като " феминистки ", или не, в никакъв случай в историята увеличението на ролята на страната в стопанската система и разширението на обсега на икономическите политики не е носило постоянен напредък. Напротив, нормално разноските за данъкоплатците са великански, а изгодите от великодушните стратегии са никакви, а дори те са и контрапродуктивни.

Прекрасен образец за това е проекта " Юнкер " в Европа. Разбира се, програмата на Фрийланд надали ще е изключение от дългата поредност на неуспеха.

Както означават от Bloomberg, проектът на стойност 399 милиарда щатски $, прокаран от Трюдо и Фрийланд, е просто гаранция, че гласоподавателите ще ги поддържат. Цената на това ще е увеличение на ролята на страната в стопанската система.

От тази сума, към 30 милиарда канадски $ ще отидат за грижи за децата и ранното образование, в това число и за нова стратегия за грижи за подрастващите, при която родителите ще могат да се възползват от до 10 канадски $ дневно.

Освен това ще се основат и разнообразни " зелени " начинания. Сред тях ще е данъчен заем за дребния и междинен бизнес, произвеждащ технологии с нулеви излъчвания, и данъчен заем за приемането на технологии за хващане на въглерода. Целта е намаление на излъчванията в Канада с 15 млн. тона годишно.

" Производството и ресурсите, които са обичайните стопански стълбове на Канада дружно с енергетиката, минното дело, селското стопанство, горско стопанство, стоманата, алуминият, колите, аерокосмическата промишленост, ще бъдат основата на нашата нова, устойчива и устойчива стопанска система ", съобщи финансовият министър Фрийланд в локалния парламент. " Канада ще стане по-производителна и конкурентоспособна, като доставя екологичния експорт, който светът желае и има потребност. "

Както постоянно, това евентуално ще остане просто политическо пожелателно мислене, което ще излезе солено на данъкоплатците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР