Канадският гражданин Ли Йонгхуй, който е главен изпълнителен директор на

...
Канадският гражданин Ли Йонгхуй, който е главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Китай задържа директора на търгувана в САЩ компания за предполагаеми финансови престъпления

Канадският жител Ли Йонгхуй, който е основен изпълнителен шеф на листната в Съединени американски щати компания за P2P кредитиране Fincera, е бил арестуван по обвинявания в непозволено приемане на обществени средства, показват от локалната полиция, съобщи Reuters. Освен него е задържан и юристконсултът на компанията Шен Хуй, както и още няколко чиновници.

От компанията, която до наскоро беше най-голямата платформа за P2P кредитиране в провинция Хебей по мярка на отпуснатите заеми, не са дали отговор на позвъняванията от страна на изданието. Властите на локално ниво обаче затвориха компанията, откакто през август разкриха, че тя е нарушавала локалното финансово законодателство.

" Нашите услуги са от решаващо значение за дребните и междинни предприятия, които играят решаваща роля за китайската стопанска система и които не могат да намерят финансиране посредством други канали ", разяснява основният изпълнителен шеф на компанията, когато обвиняванията от управляващите ѝ бяха отправени.

Fincera, която продължава да оперира и в други елементи на страната, обезпечава онлайн кредитиране за дребните и междинни предприятия от разнообразни браншове, както и за крайните консуматори. Финансовите услуги на платформата включват CeraPay, артикул за револвиращ заем, и CeraVest, P2P кредитна платформа за краткосрочно финансиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР