Канадският бизнесмен Кевин О`Лиъри сформира пул от инвеститори за потенциална

...
Канадският бизнесмен Кевин О`Лиъри сформира пул от инвеститори за потенциална
Коментари Харесай

Канадски бизнесмен и милионер иска да купи TikTok с 90% отстъпка

Канадският предприемач Кевин О`Лиъри образува пул от вложители за евентуална покупка на TikTok, заяви той пред CNBC. Първоначалното предложение може да бъде 20-30 милиарда $, макар че предходната година PitchBook оцени TikTok на 220 милиарда $, което значи, че началната оферта би предполагала  90% отстъпка. О`Лиъри, чието положение се прави оценка на $400-500 милиона, отбелязва, че покупката на TikTok няма да включва данни за логаритмите на потребителските желания. А точно логаритмите, които оферират на потребителите от ден на ден и повече нови видеоклиповете и което направи TikTok толкоз известна.

Според канадския предприемач, китайските управляващи, които съгласно някои специалисти управляват компанията майка на TikTok - ByteDance, надали ще желаят да се разделят с данни за потребителските логаритми. Следователно евентуалният покупател ще би трябвало да „ пресъздаде “ тези логаритми, само че благодарение на американски кодове, и да стане „ проводник “ в превръщането на „ китайския TikTok в американски TikTok “, твърди О’Лиъри.

Дискусиите за възможна възбрана на TikTok в Съединени американски щати или отделянето му от китайския ByteDance не престават от няколко месеца на фона на искания на американските управляващи против услугата. В Съединени американски щати мнозина се притесняват, че китайското държавно управление може да употребява TikTok, с цел да събира данни на американците и да въздейства на публичното мнение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР