Канадските власти обяви извънредно положение в няколко провинции, след като

...
Канадските власти обяви извънредно положение в няколко провинции, след като
Коментари Харесай

Извънредно положение в части от Канада след масови убийства

Канадските управляващи разгласи изключително състояние в няколко провинции, откакто най-малко 10 души бяха убити, а над 15 ранени с нож в неделя.

В централната провинция Саскачеван са сложени контролно-пропускателни пунктове, а жителите са призовани да се приютят на закрито, до момента в който полицията търси двама обвинени.

Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън са обвинени, че са направили всеобщите убийства. Двамата се укриват и се считат за въоръжени и рискови.

Жертвите са открити на 13 места в отдалечената локална общественост Джеймс Смит Кри Нейшън и близкото село Уелдън.

Това е един от най-смъртоносните актове на всеобщо принуждение, които Канада в миналото е виждала. Премиерът Джъстин Трюдо разказа офанзивите като " ужасяващи и сърцераздирателни ", оповестява Би Би Си.

" Шокиран съм и унищожен от ужасяващите офанзиви. Отговорните за днешните отвратителни офанзиви би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването ", съобщи Трюдо.

След като новините за намушкванията се разпространиха, сигналът за рисков човек беше изпратен до всички мобилни телефони в провинциите Саскачеван, Манитоба и Албърта - голям район с размер съвсем половината от Европа.

Беше оповестено изключително състояние в общността Джеймс Смит Кри Нейшън, където живеят към 2 хиляди души, и прилежащото село Уелдън, което е дом на 200 души.

" Не напускайте сигурното място. Бъдете деликатни кого пускате вкъщи ", се споделя в предизвестие от Кралската канадска конна полиция в голямата зона на търсене.

Поставени са голям брой пропускателни пунктове, а водачите са призовани да не качват стопаджии.

Все още няма информация за претекстовете за закононарушенията.

Ронда Блекмор от конната полиция в Саскачеван сподели, че някои от жертвите може да са били набелязани авансово, до момента в който други се счита, че са били " нападнати случайно ".

Връзката сред Деймиън Сандерсън (31), и Майлс Сандерсън (30), не е ясна и управляващите към този момент не са дали повече детайлности.

На брифинг в неделя вечерта полицията сподели, че може да има повече ранени от 15-те, за които към този момент знае, които са откарани в болница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР