Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани,

...
Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани,
Коментари Харесай

Трюдо се закани на Конвоя на свободата, циклонът Дови не спря протестиращите в Нова Зеландия

Канадските гранични пунктове не могат и няма да останат блокирани, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на премиера Джъстин Трюдо на среща с водещи съветници. Не се изключва нито един вид за освобождението на пунктовете, добавил е той съгласно протокола от срещата.

 Виж още

Противопоставянето сред полицията и протестиращите от " Конвоя на свободата " продължава повече от ден, откакто управляващите започнаха да търсят метод да сложат завършек на блокадата. Късно довечера беше осъществен първия арест, на 27-годишен мъж, за нарушение, осъществено по отношение на митинга

По-рано Асошиейтед прес заяви, че протестиращите против имунизациите са били уверени от полицията да оттеглен камионите си от моста " Амбасадор ", свързващ Детройт и канадския град Уиндзор. Те обаче се събраха в близост оттова, като броят им даже набъбна и не престават да стопират достъпа до моста от канадска страна, като попречват превоза и търговията за следващ ден.

Броят на участниците в митинга в канадската столица Отава доближи към 4000.

Австралия

Австралийската полиция даде на хилядите протестиращи против наложителната имунизация период до края на деня да изоставен окупираните региони на столицата Канбера, съобщи Ройтерс.

Няколко хиляди протестиращи към момента се намира в столицата. По-малко от 100 от тях са се събрали до постройката на Народното събрание, заяви представител на столичната полиция.

" Те би трябвало да изоставен до края на деня ", добави представителят, без да посочи какви ограничения ще подхващат управляващите в противоположен случай

Нова Зеландия

Циклонът Дови докара до спирания на електроснабдяването, срутване на земни маси и евакуации в Нова Зеландия, само че не спря митингите на съперниците на имунизацията против коронавирус, които от близо една седмица са се събрали пред Народното събрание, съобщи Франс прес.

В четвъртък полицията арестува 122 души. Това обаче наподобява единствено ускори решимостта на стачкуващите, които преди шест дни направиха спонтанен лагер в Уелингтън. Те не бяха разколебани и от неприятните метеорологични условия в новозеландската столица, където скоростта напразно доближи 130 километра в час.

Стотици стачкуващи, въодушевени от конвоите на водачи на камиони в Канада, танцуваха в калта на музика, пусната от управляващите, с цел да ги накара да се разотидат. Дори предлагането за договаряния, направено от английския артист Джеймс Блънт, не оказа помощ на управляващите в Уелингтън да излязат от патовата обстановка.

Вицепремиерът Грант Робъртсън призна, че всеки новозеландец има право на кротичък митинг, само че означи, че участниците в тези демонстрации " отидоха надалеч оттатък това право ".

" Смятам, че реториката на тази проява е доста притеснителна... Има нещо тъжно, има детайл на тайна доктрина, в която хората са оставили да бъдат въвлечени ", сподели Робъртсън по малкия екран.

Протестите в Нова Зеландия са против строгите ограничения за битка с разпространяването на ковид и наложителната имунизация против коронавирус за работещите в избрани браншове като опазването на здравето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР