Канадски зоопарк ще върне две от пандите си обратно в

...
Канадски зоопарк ще върне две от пандите си обратно в
Коментари Харесай

Канада връща панди на Китай

Канадски зоопарк ще върне две от пандите си назад в Китай, откакто пандемията провокира недостиг на бамбук в страната - главния източник на калории за големите животни, предава AFP.
Пандата Ер Шун и нейният другар Да Мао живеят в канадския зоопарк от 2013 година като част от съглашение с китайски разплодник в Чънду. Пристигането на пухкавите мечки тогава беше отразено от всички огромни медии в Канада и беше маркирано с огромен театър, съобщи организация Фокус.
По-късно Ер Шун стана майка на две мечета близнаци - първите панди, родени в Канада.
Сега обаче зоопарка " Калгари " разгласи, че ще се наложи да върне двете великански панди вкъщи, тъй като пандемията е провокирала проблеми с доставките на бамбук за животните, които по принцип изяждат по над 40 кг дневно. От зоопарка допълниха, че са пробвали да намерят различен източник на бамбук, само че се тормозят, че няма по какъв начин да подсигуряват, че и той няма да бъде пресечен и по тази причина се постанова да върнат мечките в Китай.
" Знаейки, че е допустима втора вълна на COVID-19 (...) нашият зоопарк счита, че от изключително значение да преместим нашите обичани панди назад в Китай, където има задоволително локални източници на бамбук ", оповестиха от зоопарка.
В момента той е затворен поради пандемията и от управлението оповестиха още, че за жалост жителите няма да имат опция да се сбогуват с пандите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР