Канадски съдия реши късно снощи, че процедурата по екстрадиция в

...
Канадски съдия реши късно снощи, че процедурата по екстрадиция в
Коментари Харесай

Делото за екстрадиция на финансовия директор на Huawei продължава

Канадски арбитър реши късно нощес, че процедурата по екстрадиция в Съединени американски щати на финансовия шеф на Huawei Мън Уанджоу, която е източник на сериозна дипломатическа рецесия сред Пекин и Отава, би трябвало да продължи. Новината заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Съдия Хедър Холмс реши, че казусът покрива стандартите на " двойно престъпно закононарушение " т.е. действие, което може да се смята за закононарушение както по американските, по този начин и по канадските закони. Това не значи, че Уанджоу е отговорна, а че може да е отговорна и съгласно канадското законодателство.
Решението е крах за финансовия шеф на китайския телекомуникационен колос Мън Уанджоу, задържана в края на 2018 година във Ванкувър по искане на Съединени американски щати, които я упрекват в нарушение на американските наказания против Иран посредством банкова машинация. Оттогава тя живее под наблюдаване в един от своите парцели във Ванкувър, а Пекин от време на време упорства за нейното освобождение. Стигна се даже до задържане на канадски жители в Китай като реципрочна мярка.
Уанджоу е щерка на създателя на Huawei. Тепърва, до края на тази година канадският съд ще взема решение дали има задоволително доказателства за осъществено от Уанджоу закононарушение, с цел да бъде тя екстрадирана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР